Bir terapiyi kazın

Sakaryali

Active member
Terapi, bir öğretmenin 8 yaşındaki çocuk için tavsiye önerdiği ilkokuldan beri Katerina Kelly'nin haftalık rutininin bir parçası olmuştur.

O zaman, otizmin akşamdan kalması zamanı yönetme, karar verme ve temas kurma yeteneklerini etkiledi. Ve terapist yıllarca yararlı görünüyordu. Ancak kolej döner dönmez işler değişti.

MX, “Başladığımdan daha kötü başladığımda her zaman tavsiyeyi bıraktım – ya da sağır” dedi. Natick'te yaşayan 29 yaşındaki Kelly, Mass ve zamir kullanıyor.

Kelly'nin terapistinin daha yaşlı olduktan sonra da tercüme etmediği becerilerini tercüme etmemişti. Başka bir deyişle, bir rut vurmuşlardı – terapi ve terapist istenen sonuçları elde etmedi.

Terapi gözlükleri hayal kırıklığına uğrayabilir, ancak daha iyi zihinsel sağlık için çabalarını sona erdirmek zorunda değildir. Psikologlara bir yapışma noktasına ulaşıp ulaşmadıklarını ve bu konuda ne yapmaları gerektiğini nasıl öğrendiklerini sorduk.

Terapi çubuğu tam olarak nedir?

Missouri Psikoloji Derneği başkanı Jameca Woody Cooper, bir korkuyu vurduysanız, terapi seanslarınızı durma noktasına getireceğinizi ya da yararlı olmayacağı hissine sahip olabilirsiniz.

Planınıza güveniyorsanız terapistinize duygusal olarak veya daha az güvenebilirsiniz. Belki terapi sırasında rahatsız ve gerginsiniz veya randevulardan korkmaya veya kaçırmaya başladınız, Dr. Woody Cooper ekledi.

Bir korku, “seansta artan sinirlilik veya yanlış anlaşılmış bir his” sağlayabilir.

Uzmanlar, nemin ortaya çıkmasının birçok nedeni var, dedi:

• Bu noktada tedavide mümkün olduğunca çok ilerleme kaydettiniz.

• Başka bir terapist veya yaklaşımdan yararlanırsınız.

• Yeni bir terapi hedefine ihtiyacınız var.

• Geçmişte olduğu kadar sık toplantılara ihtiyacınız yok.

• Beklentileriniz terapistinizin beklentisiyle değil.

• Daha önceki travmayı veya zor bir sorunu keşfetmeye hazır değilsiniz.
MX. Kelly, çocukluk terapisti ile olan ilişkisinde bu barikatlardan bazılarını deneyimlemişti.

“Yeni şeylere değinmeye çalıştığımda, bir sonraki toplantıda üzerinde çalışabileceğimize söylediler, ama bu hiç gelmedi,” dediler. “Çok düşük hissettiğim bir noktaya geldim.”

Yani MX. Kelly yeni bir terapist aramaya başladı – altı aydan fazla sürdü, ancak sigortalarını çıkaracak ve daha iyi uyacak birini buldular.

Sıkışmış hissediyorsanız, terapistiniz ideal olarak hissediyor, dedi Long Island'daki bir terapist olan Regine Galanti, anksiyetenin maruziyet tedavisi ile tedavisi konusunda uzmanlaştı.

“Üst üste iki haftadan fazla aynı konuşmalar yaparsam – bu uyarı çanlarımın gitmesine izin verir” dedi.

O zaman bir müşterinin terapi hedeflerini yeniden değerlendirmenin zamanının geldiğini de sözlerine ekledi.

Bir jimnastik hakkında ne yapabilirsiniz?

Uzmanlar, bir veya iki verimsiz oturumdan sonra terapiyi terk ederek silahla atlamayın.

Oregon Üniversitesi psikoloji profesörü Alayna Park, “Ne yazık ki, zaman zaman bir erkek gibi hissettiren bir terapi seansına sahip olmak olağandışı değil.” Dedi.

Ancak üç veya dört seanstan sonra yeni başa çıkma becerileri öğrenmediğinizi veya sorununuzu daha iyi anlamanız gerektiğini düşünüyorsanız, oturum hakkında veya bir e -mail hakkında yorum yapma zamanı gelmiştir.

Dr. Park tartışmaya başlamak için birkaç yol önerdi: “İlerlememin durduğunu hissediyorum” veya “Yeni veya farklı başa çıkma becerilerini aktarmak istiyorum” ya da basitçe: “Terapi tizinde hissediyorum.”

Virginia Üniversitesi Psikoloji Profesörü ve Klinik Eğitim Direktörü Bethany A. Teachman, terapistlerinize kaç oturuma ihtiyacınız olabileceğini, ilerlemenizin nasıl görünmesi gerektiğini ve terapistinizin onu nasıl ölçeceğini sormak da değerlidir.

Bazı insanlar endişelerini ifade etmelerini sağlayabilse de, iyi bir terapist kızgın veya kızgın değildir.

“İyi Terapi Hastalara Yetkilendirir” Zor Şeyler Yapma, Dr. Öğretmen.

Mola verme zamanının gelip gelmediğini nasıl anlarsınız?

Terapistinizle endişeleriniz hakkında konuştuysanız ve değişmediyseniz, ara vermek isteyebilirsiniz.

Cedging, “mevcut terapötik ilişkinin doğru olup olmadığını değerlendirmek için ajans ve zaman hissi ve zaman sunabilir” dedi Dr. Woody Cooper.

Bu mola sırasında, duygularınızı ve davranışlarınızı düşünmek, farklı terapi türlerini keşfetmek veya başka bir terapist denemek için zaman ayırabilirsiniz.

Colorado, Fort Collins'te yaşanan bir yazar ve illüstratör olan Annie Herzig, yeni bir terapist gördüğü birkaç ay sonra, ruh halinde herhangi bir gelişme fark etmediğinde geri adım atmaya karar verdi.

43 yaşındaki Bayan Herzig, nihayet terapistine toplantılarından ihtiyaç duyduğu şeyi almadığını söylediği bir e -mail gönderdi.

Zaman almak yardımcı oldu – Bayan Herzig, onu dört yıldır gören başka bir terapist buldu.

“Sonunda enerjik hissediyorum,” dedi Bayan Herzig toplantıları hakkında. “Gözlerimi özlesem bile.”