Bundan kaçınmanızı istediği şey

Sakaryali

Active member
Acil bir doktoru şok etmek oldukça zordur. Chicago Üniversitesi tıp tıbbı acil doktor Abdullah Pratt, “En kötü ve en aptalca olanı görüyoruz,” dedi.

Onunla acil serviste gördüğü durumlar hakkında, özellikle de onu kendi davranışını değiştirenler hakkında konuştum. Başlangıçta bana karla kaplı veya dışarıda karla kaplı veya buzlu ise asla timsah giymeyeceğini söyledi.

Bir gece önce birkaç tane kaymış olduğumu ve çöpü çıkarmak için dondurulmuş araba yolumu geçtiğimi itiraf ettim.

“Hiçbir koşulda,” dedi Dr. Pratt. “Lütfen bana ayak bileğini kırdığını söyleme.”

Kışın haftada bir kez “Croc'a özgü yaralanmalar” görüyor. Ayakkabılar “çekiş sunmuyor ve ayak bileği desteği sunmuyorlar” dedi. “İnsanlar uçuyorlar ve onların timsahları.”

Dr. Pratt, hızlı bir ziyarette yaralanmayı riske atmaya hazır değil – ve onunla konuştuktan sonra.

Daha fazla ders için okumaya devam edin Dr. Pratt ve doktorların acil serviste yıllar sonra öğrendikleri ve hatırlamak istedikleri diğer acil servisler

Bir avokadoyu aceleyle kesmeyin.

Brigham'da bir Er-Hekim ve Harvard Tıp Fakültesi tarafından bağlanan Kadın Hastanesi olan Adaira Landry, mutfaktaki bıçak yaralanmalarının gördüğü en yaygın yaralanmalar arasında olduğunu söyledi.

Avokadolar büyük bir suçlu, ekledi Dr. Landry ekledi. “Bazen soruyorum:” Ah, avokado mu? ” “Ve onlar şöyle: 'Evet! Bunu nasıl bildin? “”

Hackensack Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki acil servisin acil servisinin başkanı Gregory Sugalski, simitlerin de bıçakla ilgili yaralanmaların kaynağı olduğunu söyledi. Sık sık “ellerini kesen, çantalarını kesen” hastaları görür.

Avokado veya simit gibi bir şeyi kesmenin en iyi yolu.

“Asla elini kesmeyin,” dedi.

Bir tramboline güvenmeyin.

Birkaç doktor trambolden kaçtıklarını söyledi. “Kırık kemikli bir fabrikasın,” dedi Dr. Sugalski. “Her zaman kırıklar, transferler, omurga yaralanmaları, kafa yaralanmaları görüyoruz.”

2022 tarihli bir araştırmaya göre, 2009-2018 yılları arasında trambolinlerle ilişkili 800.000'den fazla yaralanma bildirilmiştir. Ve çoğu, birkaç kişi birlikte zıpladığında ortaya çıkar, böylece Amerikan Pediatri Akademisi insanları bir kişiyi atlar. Yeterli çubuk ve yaylar olduğundan ve ayarları ve döndürmeleri (kalıcı omurga yaralanmalarının en yaygın nedenlerinden biri) hissettirilmesi de önerilmektedir.

Dr. Sugalski'nin üç çocuğu var. “'Trambolin' duyduğumda,” dedi, “Ben”, UG, bu doğum günü partisine gidemez miyiz? “

Garip köpekleri felç etmeyin.

Dr. Pratt bir köpek sevgilisidir, ancak acil serviste birçok köpek saldırısı gördükten sonra bilinmeyen köpeği okşamaz. “Hayvanın hangi travma uygulandığını ve ne tür bir tetikleyiciye sahip olduğunu bilmiyorsunuz” dedi.

“Sanırım çoğu köpek sahibi, bir köpeğin birini sakatlamanın nasıl göründüğünü hiç görmedi,” dedi Dr. Pratt. “Ben var.” Yüzünü yüzüne çok yaklaştırmadığını söyledi.

Bir köpek bilmiyorsanız, komşunuzun köpeği olsa bile, ona hiç yaklaşmamak daha iyi olur, dedi Dr. Sugalski. Araştırmacılara göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki köpek ısırıklarının yaralanmalarının çoğu Streuner tarafından değil, evcil hayvanlar tarafından uygulanıyor.

“Köpeklere takıntılı” kendi çocukları ile Dr. Sugalski ekledi: “Diyorum ki: Bir uzaktan diyelim çünkü asla bilemezsin.”

Ani semptomları görmezden gelmeyin.

Dr. Landry kendi beklenmedik ve aşırı semptomlarını ciddiye alır. Şiddetli göğüs ağrısı veya vücudun bir kısmının felç gibi bir şey yaşarsanız, hemen acil servise gelirsiniz.

“Tıbbi maliyetler ve acil serviste zaman olacağını anlıyorum, ancak kendi hayatlarını kurtarmalarını engellememeliler,” diye ekledi Dr. Landry ekledi.

New Jersey'deki Morristown Tıp Merkezi'ndeki acil tıp bölümünün başkan yardımcısı Michael E. Silverman, kalp krizi veya inme semptomlarınız varsa, hastaneye gitmeyin.

İnsanların bunu yıllar boyunca yaptığını gördü ve kazalara ve yaralanmalara yol açabilir. Ve Dr. Silverman, sağlık görevlilerinin defibrilatörlere sahip olduğunu ve bir kalp ekibi hazırlamak ve onları değerli zaman kurtarmak için hastaneyi çekebileceğini de sözlerine ekledi.

Kask olmadan sürmeyin.

Kask takmazsanız, spor veya e-bisikletler için olsun, “sadece ciddi yaralanmalar arıyorsunuz” dedi Dr. Sugalski. “Kask ve kask olmadan insanların geldiğini görüyoruz ve gece gündüz.”

Örneğin, bisiklet kasklarının kullanımının ciddi kafa yaralanmaları riskini önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir. Bu yüzden Dr. Sugalski her zaman biri, “Çoğunlukla giderler.”

Yukarıda belirtilen hataların çoğunu yaptım, ama duracağım. Doktorlarla, onları görmek için acil servisi temizlemekten ziyade sohbet etmeyi tercih ederim.

Yan yanlış et ne kadar besleyici?

Etin tadı ve dokusunu seviyorsanız, ancak daha az, sahte et burger, sosis, külçeler ve diğer ürünler yemek isterseniz yararlı bir atlama taşı olabilir. Ama bu ürünler ne kadar sağlıklı?

Makaleyi okuyun: Yanlış et sizin için gerçek etten daha mı iyi?

Kalp yetmezliği için yeni ilaçlar hastalara umut sunar.

Kalp yetmezliği, kalbin vücudun ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kan ve oksijeni pompalamazsa ortaya çıkan bir hastalıktır – ve ilgili ölümler yirmi yılı aşkın bir süredir istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Bununla birlikte, bu durumun farkındalığını ve risk faktörlerini değiştirebilir.