Çıkıcı makam ne demek ?

Ela

New member
Çıkıcı Makam: Erkekler, Kadınlar ve O Şaşırtıcı Strateji!

Herkese selam forumdaşlar! Bugün biraz "derin" bir konuya dalıyoruz: Çıkıcı makam. Ama merak etmeyin, bunu çok da "ciddi" bir şekilde ele almayacağız, çünkü konunun tam da içinde gizli bir mizah var. Hem ne de olsa, forumda eğlenirken bilgi sahibi olmak da bizim işimiz değil mi?

Öncelikle, "çıkıcı makam" nedir? Hepimiz biliyoruz ki, bir insanın yüksek sesle bağırması ya da bir mekânda yüksek sesle konuşmasıyla bir şeyin çıkıcı hale gelmesi mümkün değildir. Ama işin içine bazı stratejiler girdiğinde, "çıkıcı" olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ediyoruz. Bunu sadece kadınlar mı, erkekler mi yapar dersiniz? Hadi gelin, bu çıkıcı makamın ardındaki gizemleri biraz eğlenceli bir şekilde keşfedelim!

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: Çıkıcı Olmak İçin Planlı Hareket!

Şimdi biraz erkeklerin gözünden bakalım. Erkekler, biliyoruz ki çoğu zaman "stratejik" düşünürler. Durum ne olursa olsun, çözüm odaklı olmak onlara hayatın amacı gibi gelir. Düşünsenize, bir erkek işyerinde yüksek sesle ve dikkat çekici bir konuşma yaparken, aslında kimseyi "gülümsetmek" ya da "ilgi çekmek" için değil, sadece yükselmek ve bir sonraki terfiyi kapmak için hareket eder. Tabii, bu "çıkıcı makam"ın tam da ne olduğu konusunda biraz kafa karıştırıcı olabilir, çünkü bu sadece ses değil, stratejinin kendisi.

Erkeklerin çıkıcı olma yöntemi aslında bir tür "yüksek sesle göz ardı edilen detayların vurgulanması" gibi bir şey. İyi bir adam, doğru anı bekler, biraz sessiz kalır, ama sonra bir anda bomba gibi bir hamle yapar! "Bakın ben buradayım, benim stratejimle ne yapabileceğinizi görün!" diyerek bir çıkıcı makamın içine yerleşir. Sonuçta herkes ona bakar ve "Vay be, bu adam ne kadar stratejik!" der.

Tabii, her zaman bir adım daha ileri gitmek gerekir. Erkekler "çıkıcı makam"ı genellikle tonda değil, söylediklerinde bulur. Bir erkek, önemli bir toplantıya katıldığında, ciddiyetle konuşmaya başlar ve "Evet, kesinlikle bu işin içinde daha fazla fırsat var" gibi bir cümle kurar. Hemen herkes buna odaklanır ve adam çıkıcı hale gelir! Ama bu durumu "çok ciddiyet" olarak algılamak, bazen gerçek stratejiyi kaçırmak olabilir. Bu yüzden biraz "çıkıcı" olmak, stratejiyi de beraberinde getirir!

Kadınların Empatik Yaklaşımı: Çıkıcı Olmak İçin Gönülleri Fethedecek Bir Dokunuş!

Şimdi gelelim kadınların "çıkıcı makam"ındaki sihre. Kadınlar, her zaman "gözlemci" olarak başlarlar. Durumları incelerler, çevrelerindeki insanları, atmosferi analiz ederler. Hedef, yalnızca çıkıcı olmak değil, insanlarla duygusal bir bağ kurmaktır. Yani, kadınlar çıkıcı olmanın özünü bazen “bağlantı kurmak”ta bulurlar.

Kadınlar bir mekânda yüksek sesle konuşmazlar, fakat gülümseyerek ya da doğal bir empatiyle başkalarının dikkatini kolayca çekerler. "Aa, ben de geçen hafta senin yaşadığın durumu yaşadım!" diyerek aniden bir bağ kurmak, çıkıcı olmanın en müthiş yollarından biridir. Kadınlar, bir konuşmayı tam da doğru anda içtenlikle yaparak makamlarını elde ederler.

Bir kadının "çıkıcı makamı" aslında duygusal zekâdır. Gerek işyerinde gerekse sosyal ortamda, kadınlar tonda bir yükselme yerine, duygusal olarak insanları nasıl etkileyebileceklerini mükemmel şekilde bilirler. "Benim duygularım var" demek, bazen "Ben buradayım ve sesimi duyurun!"dan çok daha etkili olabilir. Çünkü bir kadın, her zaman çevresindeki insanlarla güçlü bir bağ kurma eğilimindedir ve bu bağ, onları “çıkıcı” hale getirir.

Herkesin Kendi Çıkıcı Makamı Var: Hangi Tarzda Strateji Kurarsın?

Şimdi geldiğimiz noktada, forumdaşlar, herkesin kendi "çıkıcı makamı"nı bulması gerektiğini düşünüyorum. Peki, bizler hangi tarzda bir çıkıcılık yapıyoruz? Stratejik bir hamle mi yapıyoruz, yoksa empatik bir yaklaşım mı sergiliyoruz? Veya her ikisini de birleştirip, "Her durumda çıkıcı" olma stratejisini mi izliyoruz?

Evet, her iki tarafın da kendine has çıkıcı olma biçimleri var. Ama dikkat edin, bazen birbirimizin tarzlarından inovasyon yaratabiliriz. Yani, bir erkek çıkıcı olma stratejisini biraz duygusal zekâ ile birleştirebilir. Aynı şekilde, bir kadın da, stratejik hamlelerle çıkıcılığını pekiştirebilir. Şahsen, bir toplantıya gittiğimde, bir gülümseme ve sonra bir stratejik "hamle" ile herkesin dikkatini çekmeyi tercih ediyorum! Sizler ne düşünüyorsunuz?

Çıkıcı Makamda Bütünlük: Yüksek Sesin Arkasında Hangi Strateji Var?

Sonuçta, çıkıcı olmak demek sadece yüksek sesle bağırmak ya da etrafı kasıp kavurmak değil. Aslında herkesin kendi çıkıcı makamı, kendine özgüdür. Bazı insanlar daha çok tonda yükselirken, bazıları da gönül bağları kurarak fark yaratır. Bu konuda ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum! Hangi türde çıkıcı oluyorsunuz? Stratejik mi, empatik mi? Yorumlarınızı bekliyorum!

Şimdi bakalım forumdaşlar, bir sonraki toplantınızda ya da sosyal etkinliğinizde çıkıcı makamınızı nasıl sergileyebilirsiniz?