Kaçınmanız gereken toksik ilişki alışkanlıkları

Sakaryali

Active member
Kocam Tom ve ben bir şey için savaştığımızda, öfkeli bir yürümeye başlayan çocuk gibi patladım: “Sen kötü adam!”

UCLA Psikoloji Bölümü'nde saygın bir araştırma profesörü olan Andrew Christensen, “samimi ilişkilerde kaçınılmaz ve normal” dedi. Ancak çiftlerin yönetme şekli sağlıklı bir bağ için bir anahtar olduğunu da sözlerine ekledi.

Çatışmalarla başa çıkmanın verimli bir yolu var – örneğin, birbirlerine saldırmaktan daha fazla sorun – ve savaşı çözmemek veya daha da kötüleştirmemek için elverişli olmayan bir yol.

Benim gibi, isim çağrısı ikinci kategoriye giriyor. (Neyse ki, Tom güldü, ki bu – isteksizce – beni güldürdü.)

Diğer verimsiz alışkanlıklar? Eleştiri, savunmasızlık, hor görme ve taş duvarı – genellikle “ilişki kıyametinin dört binicisi” olarak adlandırılır.

Ancak, ortaklar savaşırken ortaya çıkabilecek ek kırmızı bayraklar vardır. Uzmanlardan bazılarını tavsiyelerle birlikte paylaşmalarını istedim.

Bir kazananı ve bir kaybeden açıklayın

Clark Üniversitesi'nde psikoloji profesörü ve “The Diknil'e Akım Yolu” nun yazarı James Cordova, müşterilerinin sık sık kavgaları net bir kazanan ve kaybedenle sıfır toplamı olan bir oyun olarak gördüğünü söyledi. Ancak bu yaklaşım “samimiyet için kesinlikle zehirlidir” dedi çünkü her iki taraf da memnun değil.

Kazanmaya çalışmak yerine, çatışmayı bir gizem olarak birlikte gerçekleştirdikleri bir gizem olarak görmeye çalışırlar. Amaç, önce veya önce kazanılmamaktır.

James A. Virginia Üniversitesi Psikoloji ve Sinirbilimciler Profesörü Coan, müzakerecileri her ikisine de fayda sağlayacak ortak ilgi ve beyin fırtınası çözümleri bulmaya odaklandıkları “karşılıklı karlara yaklaşım” olarak adlandırılmayı öneriyor. “Pastayı paylaşmak yerine daha büyük bir pasta inşa ediyorsunuz” dedi.

Bir kavga “her ne pahasına olursa olsun kârınızı” yeniden tasarlamak için tırmanmadan önce, Dr. Coan şunları göz önünde bulundurarak: haklı olmak istiyorum, yoksa mutlu olmamızı mı istiyorum? İlk olarak partnerinize konumunuz hakkında gerçek bir merak sorun. Dr. Coan, “Bu onları kazanmaktan daha fazla yönlendirme olasılığı daha yüksek” dedi.

Terapistinizi Alıntı

Bir kavga sırasında cümleler ifade ettiyseniz: “Terapistim bir narsisist olduğunuza inanıyor” veya “Terapistim bana yanımda olmalıyım dedi”, Dr. Coan'ın “otorite” olarak bahsettiğini yapın. Bu, başkalarının görüşlerine atıfta bulunarak eşini zayıflatır: “Böylece onlara tepki vermedikleri için rücu etmez, otoriteye cevap verirler” dedi.

Ve terapistinin bir anlaşmazlık sırasında söylediği silahlar “duygusal yakınlık için korkunç bir strateji”.

Ottawa'da çiftlerle çalışan bir psikolog olan Tracy Dalgeish, terapistinizin görüşlerini kaydetme dürtüsünü hissediyorsanız, kendi duygularınıza konsantre olursunuz.

Dr. Dalgeish kendine sorması gerektiğini söyledi: Argümanımı güçlendirmemi sağlayan nedir? Neden bakış açıma daha fazla basmam gerektiğini hissediyorum? Şu anda neye ihtiyacım var?

Sonra ihtiyacınız olanı paylaştı, dedi, dedi ve terapist yorumlarına izin verdi.

“Sméagoling”

Dr. Cordova, “Yüzüklerin Efendisi” filmindeki bir figüre dayanarak, Sméagol'daki agresif Gollum'dan “değişen” bir figüre dayanarak “Sméagol-ing” olarak adlandırdığı kırmızı bir bayrak fark etti.

Bir çatışma sırasında, bir kişi şikayet yayar, dedi Dr. Cordova: “Ve diğer kişi cevap verecek:” En kötüsü olduğumu biliyorum. Ben korkunç bir ortağım. Neden benimle olduğunu bile bilmiyorum. “

Sorunla uğraşmak yerine, Dr. Cordova: “Sadece Sméagol gibi katlanıyorsun.” Ve bu, diğer kişinin endişesini rahatsız eden ve reddeden bir taktik olduğunu söyledi. “Balıkta oldukları şey” beni kurtar “” diye ekledi.

Ancak, bu davranış tamamen pasif değil, Dr. “Bu 'Yüzeye katılıyorum, ama söylediklerinizi kendi başına bir saldırı haline getirdiğine ve kendi başına bir saldırı haline geldiğine abartıyorum” dedi.

Eşiniz sméagoling yapıyorsa, Dr. Cordova, şefkat ve dürüstlük karışımı ile cevap veriyorsunuz. Partnerinizin deneyimini onaylamaya başlayın (“Geri bildirim almanın zor olduğunu biliyorum – benim için de zor”) ve eşinizi ilgilendiğinizi sakinleştirin. Ve sonra, ne dediğinizi ve neden önemli olduğunu anlaması için partnerinizin ihtiyacınız olduğunu tekrarlayabilirsiniz.

Smeagol-inginiz varsa, kendinizi katlama isteğini uygulayın, odaklanmaya odaklanın ve eşinizin endişesini doğrudan ele alır, dedi Dr. Cordova.

Dr. Cordova ve ben çatışma stratejileri konusunda eğlendirirken, bazen kendisi ve partneri bir tiff olduğunda, bilimsel araştırmalardan alıntı yapacağını itiraf etti.

“Bu yüzden kalınlığın ortasında olacağız,” dedi bana, “ve ben şöyle diyeceğim:” Şey, biliyorsun, Schwartz ve ark.

Ona aynı “otorite atıf” versiyonunu yaptığımı itiraf ettim. Sonra muhtemelen bunu yapmamamız gerektiğini kabul ettik.

Sakız çiğneme sağlığınıza zararlı mı?

Düzenli olarak sakız çiğniyorsanız, yalnız değilsiniz. ABD gençleri ve yetişkinleri üzerinde yapılan bir çalışma, yüzde 62 bilginin son altı ay içinde sakız yapmak olduğunu gösterdi. Uzmanlar, kokomun vücudun farklı bölümlerini etkileyebileceğini söylüyor – olumlu ve olumsuz bir şekilde.

Makaleyi okuyun: Bütün gün diş etleri çiğnemek kötü mü?

Barre eğitimi almak için özel bir stüdyoya ihtiyacınız yok.

Son yirmi yılda, Barre egzersizleri fitness sahnesinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. İşte neredeyse her yerde gerçekleştirebileceğiniz bir tanıtım rutini: İhtiyacınız olan her şey bir sandalye ve bir paspas.

Makaleyi okuyun: Evde yapabileceğiniz 10 dakikalık bir barre eğitimi

İyi durumda hafta

İşte kaçırmak istemediğiniz bazı hikayeler:

Konuşmayı devam ettirelim. Instagram'ı iyi takip edin veya bize well_newsletter@Haber adresine yazın. Ve geçen haftanın bültenine ne istediğinizin dezavantajı hakkında bir göz atın.