Rogaine’i kullanmaya başladığımda öğrendiklerim

Sakaryali

Active member
Huzursuzdum ve dünyanın başka neler sunabileceğini bilmek istiyordum, bu yüzden bu yaz bir üniversitede altı haftalık bir yazma kursuna kaydoldum. Profesör, potansiyelimi göreceğini ve beni şiir okuma ve dergi ofisleri dünyasıyla tanıştıracağını hayal ettiğim seçkin bir kel kafalı bir adamdı. Dersten sonra, diğer öğrenciler ödevleriyle çıkıp kısa öyküler kopyaladıklarında, masasına yaklaştım ve üzerinde çalıştığım romanın sayfalarını ona göstermeye çalıştım. Programın ikinci haftasında akranlarımı gölgede bırakmaya kararlı bir şekilde onunla parkta ve boş sınıflarda buluşup öpüştük. Bir keresinde karısının onun için hazırladığı öğle yemeğini paylaştık.

Geriye dönüp baktığımda, akıl hocalığı olduğunu düşündüğüm şey aslında cinsel tacizdi. O zaman hissedebiliyordum ama daha çok saç dökülmesinin benden çaldığı gücü geri kazanmakla ilgileniyordum. Gençlik ayrıcalıklarımı kullanmaya cesaret ettiğimde – ne kadar yanıltıcı olursa olsun – bunlar benden alındı. Elbette erken gelişmiş olmanın doğru ve yanlış yolları vardı: yaşlı bir adamla ilişki içinde olacak kadar olgun genç bir yazar mı? Evet. Orta yaşlı bir kadının kalem inceliğinde atkuyruğu mu giyeceksin? hayır

Bu yüzden, Rogaine’le olan gençliğimi kafa derime batırarak kurtarmaya çalıştım – elbette gizlice, çünkü bu çetin sınavdan utandım. En büyük zorluk köpüğü her gün uygulamaktı. Rogaine’deki aktif bileşen olan minoksidil, ilk olarak 1970’lerde yüksek tansiyon için ağızdan bir ilaç olarak verildi. Doktorlar, ilacın hastalarını daha da kıllandırdığını fark ettiler ve 80’lerde, şimdi her yerde bulunan adla önce erkekler, sonra kadınlar için topikal bir versiyon yayınlandı. Sonuçları görmek en az dört ay sürer ve saç deriniz minoksidil almayı bırakırsa yeni saçlarınızı kaybedersiniz. Bununla birlikte, fiyat ve pembe vergisi (kadınlar için minoksidil ürünleri erkeklere göre yüzde 40 daha yüksektir), tuhaf potansiyel yan etkiler gibi iticidir: çarpıntı, kilo alımı, ayaklarda şişme. Kararsızlığıyla bilinen bir ilaçla ömür boyu sürecek bir anlaşma yaptım.

Eğitim, kendini gerçekleştirme, aşk gibi diğer arayışlarda olduğu gibi Rogaine için de sabır anahtardır. Zamanı aldatamazsın. 20’li yaşlarımdayım, incelmiş ama incelmemiş saçlarım var ve Rogaine hala hayatımın bir parçası. Bugüne kadar, tekrarı ve belirsizliği bir yük olarak görüyorum. Hâlâ her çaba için bir ödül beklemeye programlıyım. Fotoğraflardan önce ve sonra istiyorum, onları oluşturmak için gereken sıkıcı tutarlılığı ya da bir dozu kaçırdığımı ya da 2 onsluk teneke kutumu bir seyahatte paketlemeyi unuttuğumu fark etme endişesini değil. Ancak ısrarla işler düzelir. Saç bakımını günlük işlerimin en başına koyduğumda, sol şakağımdan yeni kesilmiş çimen kadar bir tutam bebek saçı çıkıyor. Saç çizgimin aksine, yumuşak bir diş gibi dışarı çıkıyor. Güzel değil ama fırçalayınca rahatlıyorum.

Şimdi bile Rogaine kullandığımı söylemek garip geliyor. Beni yaşımda gösteren çerçeveyi ortaya çıkarmak için bir perdeyi geri çekmek gibi. Zaman içinde, kurtarmak istediğim gençlik kendi kendine geri çekildi ve kültürümüzün kadınların somutlaştırması konusunda ısrar ettiği arzu edilirlik kavramlarına can atan versiyonum da aynı şeyi yaptı. Bugün, o yaz sahip olduğum gücün gençlikten çok, onunla birlikte gelen enerji, açık fikirlilik ve dayanıklılıkla ilgisi olduğunu anlıyorum.