Seçimden sonra çekişmeli tatil toplantılarından nasıl kaçınılır?

Sakaryali

Active member
Caroline ve James Koster, siyasi sahnede bağlantı kurmanın yollarını bulmak için yıllarını harcadılar. Onlarca yıldır, Brooklyn, New York'lu bir çift, yanlarında iki oğluyla birlikte yerel oy verme merkezlerinde sıraya giriyor ve birbirlerinin oylarını iptal ediyordu; kendisi daha ılımlı olma eğilimindeyken, oğlu daha muhafazakardı.

Geniş ailesi de politik olarak karışık. 58 yaşındaki Caroline, her yıl Kentucky'deki birçok sağcı akrabasıyla aile birleşimi için buluşuyor. Ve bu ay çift, James'in politik olarak aynı fikirde olmayan birkaç erkek kardeşiyle birlikte Ohio'da Şükran Günü'nü kutlayacak. 59 yaşındaki James, “Süper liberalden merkezciye ve aşırı muhafazakarlara kadar çeşitlilik gösteriyoruz” dedi.

“Bu tür anlaşmazlıkların bazı insanları birbirinden ayırdığını tahmin edebilirsiniz” diye ekledi. “Ama buna izin vermeyeceğiz.”

Şükran Günü'ne yalnızca bir hafta kala, derin şekilde bölünmüş bir ülkedeki aileler, menülerine son rötuşları yapıyor ve 2024 başkanlık seçimlerinin sonuçları konusunda anlaşmazlığa düşebilecek sevdikleriyle bir araya gelmek için yenilenen planlar yapıyor. Ülkede artan kutuplaşmayla birlikte aileler tatillerde nasıl yeniden bir araya geliyor?

Weill Cornell Tıp Fakültesi'nde klinik psikoloji profesörü ve yakında çıkacak olan “Siyasi Ayrılığımızı Kapatmak: Liberaller ve Muhafazakarlar Birbirlerini Nasıl Anlayabilirler ve Ortak Zemin Bulabilirler” kitabının yazarı Kenneth Barish, “Her iki tarafta da uzun süredir devam eden şikayetler var” dedi. ”

“O halde soru şu: Ne yapabiliriz?” diye devam etti. “Daha iyi nasıl konuşabiliriz? Daha az öfkeli bir konuşma mı? Gerçekten bir yere giden bir konuşma mı?

Tatil toplantıları – stratejik olarak

39 yaşındaki Jon May, son yıllarda, özellikle de Başkan seçilen Donald J. Trump'ın 2016'da kazandığı zaferden bu yana, çoğu muhafazakar ve Evanjelik Hıristiyan olan ailesiyle olan ilişkilerine siyasetin sızdığını giderek daha fazla hissediyor.

“Onlarla daha az konuşuyorum. Onları daha az görüyorum” dedi, seçimlerde Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyen ve eşcinsel olan Bay May. Şükran Günü öğle yemeği için Memphis'teki evinden ailesinin Olive Branch, Miss.'deki evine gidecek, ardından günün geri kalanını gerçekten rahatlayabileceği bir arkadaşının çiftliğinde geçirecek.

Sayın May ailesinden tamamen uzaklaşmayı düşünmüş ve bazen kendine şu soruyu sormuştur: Hayatımda buna ihtiyacım var mı? “Ama günün sonunda bunlar hala birlikte büyüdüğüm, beni yetiştiren ve beni hala seven insanlar ve ben de onları seviyorum” dedi.

Lisanslı bir evlilik ve aile terapisti ve bir danışmanlık ve koçluk hizmeti olan Growing Self'in kurucusu Lisa Marie Bobby, bu seçim döngüsünün her başkan adayının destekçileri arasında temel inançlar hakkında derin soruları gündeme getirdiğini söyledi.

“Her iki tarafta da çok güçlü anlatılar vardı” dedi Dr. Mesajını aktaran Bobby, “Biz erdemli ve iyiyiz, karşı taraf ise nesnel olarak kötü ve dünyayı yok edecek.”

Ailenizle birlikte olmak, düşmanca, rahatsız edici veya duygusal açıdan güvensiz hissettiren bir ortamda bulunmayı gerektiriyorsa, kendinizi bu ortamdan tamamen uzaklaştırmanız akıllıca olacaktır, Dr. Bobby. Ayrıca, Şükran Günü yemeğini atlamak zorunda kalacak kışkırtıcının siz olup olmadığı konusunda kendinize karşı dürüst olun, diye ekledi.

Ancak aileniz sevgi, destek ve bağlantı konusunda güçlü temel değerleri paylaşıyorsa, bu boşlukları kapatmaya değer olabilir. Dr. Bobby, aile toplantılarında kimlerin bulunacağını ve ne tür anlaşmazlıkların ortaya çıkabileceğini düşünmeyi önerdi; “kör bir şeyle karşılaşıp düşünmek yerine, her şeyin yoluna gireceğini umuyorum.”

27 yaşındaki Michael Alvarez, geniş bir Houston ailesinden geliyor – her iki tarafta da çok sayıda kuzen, teyze ve amca var – ve bildiği kadarıyla aralarındaki “tek liberal ses”. 2020 Şükran Günü'nden hemen önce çalıntı seçim efsanesi üzerine yaşanan hararetli tartışma gibi yüzleşmelerden kaçınmaya hazırlanmıştı.

Ancak seçimden bu yana Bay Alvarez'in aile üyelerinin öne çıkıp onu sevdiklerini, sonuçtan dolayı üzülmesini veya incinmesini istemediklerini ve Şükran Günü'nün hoş karşılanmasını umduklarını söylemeleri onu şaşırttı.

Bay Alvarez, “Artık avlu tabelalarını kaldırdılar, dolayısıyla oraya gittiğimde endişelenmem gereken bir şey daha azaldı” dedi. “Şimdiye kadar oldukça cömert davrandılar.”

Çatışma olmadan bağlanın

Bazı insanların tatil planları siyaset yüzünden sekteye uğruyor. 50 yaşındaki Michael Troy, Şükran Günü'nü beş yıllık kız arkadaşıyla geçirmeyi planlamıştı. Ancak seçimden sonra hâlâ birlikte olup olamayacaklarını sorgulamaya başladığını söyledi. Mesleki mahremiyetini korumak için adının ve göbek adının kullanılmasını isteyen Bay Troy, Bay Trump'a oy verirken, kız arkadaşı da Bayan Harris'e oy verdi.

Kaliforniya'da yaşayan Bay Troy, “Değerlerimizden ödün vermeden aynı fikirde olamayacağımızı düşünüyorum, çünkü birbirimizle özel, kişisel düzeyde müzakere edebilir ve işbirliği yapabiliriz.”

Bazı ailelerde bu, politikayı tartışmaktan kaçınmak anlamına gelebilir. Ancak katılanların fikirlerinden ziyade endişelerini dile getirmenin yararlı olabileceğini belirten Dr. Barish. Örneğin enflasyonun nasıl kontrol edileceğine dair bir fikir sunmak yerine bunun sizi ilgilendiren bir konu olduğunu belirtebilirsiniz dedi.

Bu yaklaşımın kulağa sadece anlambilim gibi gelebileceğini, ancak konuşmayı temelden değiştirebileceğini ekledi.

“Bu sizi tartışma yönüne değil diyalog yönüne götürür” dedi Dr. Barish, uzmanlığına rağmen bazen aile ile siyaseti birleştirmede zorlandığını itiraf etse de.

İdeolojik olarak uyumsuz çift James ve Caroline Koster, iki partili sohbetleri kolaylaştıran kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Braver Angels'ın ev sahipliği yaptığı üç günlük bir toplantıya katılmak için geçen yaz Wisconsin, Kenosha'ya gittiler.

Çift, aileleri içinde iletişim kurmak için konferansta ve onlarca yıllık pratikle öğrendikleri stratejilere güveniyor: Konuşmaktan çok dinlemeye çalışıyorlar. Başkalarının iyi olduğunu varsayarlar. Siyaset ile insanı birbirinden ayırmaya çalışıyorlar. Dezenformasyonun yaygın olduğu dönemlerde bu giderek zorlaşsa da gerçeklere değer veriyorlar.

Caroline, “Her zaman kazanamayız” dedi. “Bazen onurlu bir şekilde geri çekilmeyi öğrenmemiz gerekir.”