Yardım! Emin değilim ve eşime güvenmiyorum

Sakaryali

Active member
Benzer şekilde, o ve turşu kadını, bağımlılıklarla uğraşmak zorunda olan insanlarla her iki ilişkiyi de gezdirdikleri gerçeğini birleştirebilirler, ancak etkileşimlerinin yoğunluğunun onları nasıl etkileyebileceğini veya bu ortaklığın ötesine geçen kendisi için ne doldurduğunu görmezden geliyor gibi görünüyor. (Eğer bu turşu top arkadaşı bir adam olsaydı, aynı şekilde davranır mıydı?)

Bütün bunlar duygularınızın önemli olduğu anlamına gelir – ve size, eşinize veya ilişkinize neden olmaktan kaçınmak için sizi kendinize saklamaya yardımcı olmaz. “Daha güvenli yaşamak” istiyorsanız, otantik görünmeli ve aynı şeyi sormalısınız. Konuşmanın amacı ona neler yapabileceğini ve neyin olmadığını söylemek değil. Nereden geldiklerini anlamaları için eylemlerinin onları ve onları nasıl etkilediğini ona bildirmelidir.

Şöyle bir şey söyleyebilirsin:

İlişkimizden gerçekten keyif alıyorum ve size benim hakkımda daha fazla bilgi vermek ve yaklaştığımızda sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Birlikte pickleball oynadığımızda dışlanmış hissediyorum çünkü oynadığımız kadına yaklaşıyorlar. Ortak bir şeyleri olduğunu anlıyorum, ancak giyinme şeklinin yoğunluğu beni üçüncü bir tekerlek gibi görmezden geliniyor ve önemsiz bırakıyor. Aynı şey diğer kadınlara olan cazibeniz hakkında konuştuğunuzda da olur ve bunu neden benimle paylaştığınızı merak ediyorum. Geçmişte, güvensiz hissetme eğilimim vardı. Ayrıca bazen geçmişimle ilgili değil, hissettiğimde günümüzde dikkat edilmesi gereken bir şey hakkında olduğunu da biliyorum. Umarım bunun hakkında konuşmak duygularıma daha duyarlı hale gelir.
“İşletme talimatlarımızı” diğer kişiye teslim ederek tüm ilişkilere girebilirsek harika olurdu. Bunun yerine, diğer kişinin doğrudan ve dürüst iletişim yoluyla nasıl çalıştığını öğreniriz – hangi düğmeler basmaz, bu da sorunsuz çalışır. Bunu ne kadar çok yaparsak, her partnerin diğerinin hassas noktaları hakkında farkındalık geliştirmesini ve dikkatli davranmasını sağlayan diğerinin duygusal manzarasına o kadar uyarız.

Ancak bu eşinizle birlikte olmazsa, diğer kadınlara olan cazibesini tartışmaya devam ederse veya pickleball'da sizin için yer açmaya çalışmazsa (ve belki de aradığı iyileşme ve iyileşme ile ilgili konuşmalar için Al-Anon'a gitmeye çalışmazsa), hala kendinize güvenmeyi öğrenme işini yaparsınız. Çünkü yaşadığınız şeyin aynı eski kıskançlık olmadığını göreceksiniz – bilgelikti. Ona güvenin ve kalbinizle nazikçe olmaya hazır birini bulun.

Terapiste sormak ister misiniz? Bir sorunuz varsa, Eigens therapist@Haber adresine bir yumurta postası gönderin. Bir soruşturma göndererek, okuyucularımızın sunum koşullarını kabul edersiniz. Bu sütun profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini değildir.