Alerjiler sizi yorabilir mi? Semptomlar nasıl ayırt edilir

Sakaryali

Active member
İlaçlar alerji semptomlarını hafifletebilir, ancak gündüz uykululuğuna dikkat edin


Yorgunluk tıbbi bir durum değil, bir semptom olduğundan, Dr. Mingioni, bunun için özel bir tedavi yok. Bu nedenle, yorgunluğu gidermek için “hemen hemen her zaman altta yatan sorunu ele almanız gerekir.”

Tıkalı sinüs basıncı sizi yorgun hissettiriyorsa veya baş ağrısı gibi başka semptomlara neden oluyorsa, oral antihistaminikler gibi reçetesiz satılan alerji ilaçları ile tedavi edebilirsiniz, dedi Dr. Yu. Ama bazı avantajları ve dezavantajları var.

Oral alerji ilaçları, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırma gibi semptomları gidermede etkilidir, ancak büyük bir dezavantajı, çoğunun uyuşukluğa neden olmasıdır, Dr. Tirumalasetty. Benadryl (difenhidramin) veya Atarax (hidroksizin) gibi birinci nesil oral antihistaminiklerin, Claritin (loratadin) veya Zyrtec (setirizin) gibi ikinci nesil antihistaminiklerden daha fazla uyuşukluğa neden olma olasılığı daha yüksektir. Yu.

“Uykusuz” olarak etiketlenenler bile bazı insanların uykulu hissetmesine neden olabilir, dedi Dr. Tirumalasetty, bu nedenle sizin için çalışan alerji ilacını bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir.

Bunun dışında Dr. Yu, “Alerjilerinizi tedavi etmek, sedasyon korkusuyla ilaçlardan kaçınmaya çalışmaktan kesinlikle çok daha faydalıdır” – en azından hastaları tedavi ederken kendi deneyimine göre. Belirtileriniz sizi geceleri uyutarak uyuşukluğa neden oluyorsa, ilacın verdiği uyuşukluk sizin lehinize olabilir.

Yine de, alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek oral ilaçlara alternatifler var, dedi Dr. Yu, tuzlu burun spreyleri veya durulamalar ve antihistaminikler veya tuzlu göz damlaları dahil.

Tetikleyicilerinizi takip edin


Belirtilerinizdeki kalıpları tanımak, alerji mevsimine hazırlanmanıza yardımcı olabilir, dedi Dr. Yu. Örneğin, yorgunluk ve diğer alerji semptomlarının tipik olarak ilkbaharda ortaya çıktığını biliyorsanız, ilacı birkaç hafta veya ay önceden almaya başlayabilirsiniz.
 
Üst