Beyninizi daha iyi bir egzersiz için kandırmanın 4 yolu

Sakaryali

Active member
Hepimiz egzersizin bizim için iyi olduğunu biliyoruz, ancak faydaları bizi her zaman alarm kurmaya ve koşu ayakkabılarımızı bağlamaya motive etmiyor. Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi’ne göre, Amerikalıların yüzde 75’i aerobik ve güçlendirme egzersizi için önerilen yönergeleri karşılamıyor.

Birçok uzman, daha iyi ve daha düzenli antrenman yapmanın anahtarının bedende değil zihinde olduğunu söylüyor. Bir Netflix alemiyle bir akşam koşusu arasında karar veren herkes, vücut hazırken zihnin bazen hızlı bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu anlayabilir.

Bununla birlikte, isteksiz beyinlerimizi spor salonuna geri dönme veya bisiklet yoluna gitme motivasyonunu bulma konusunda kandırabilecek birkaç araç var.

oyna


Los Angeles merkezli bir sinirbilimci ve zihinsel koç olan Daya Grant, beynin bir oyunu, özellikle de tahmin etmesi zor olan veya aralıklı ödüller sunan bir oyunu sevdiğini söyledi. Bunu avantajınıza kullanın.


Örneğin, San Diego’da bir performans koçu olan Milo Bryant, grup dersleri için bir egzersiz çantası kullanıyor. “Bir torbadan bir egzersiz, diğerinden bir tekrar çıkarıyorlar ve içinden ne çıkarsa onu yapıyorlar,” dedi.

Zombies, Run! – bir fitness takipçisi ile The Last of Us’ın bir bölümü arasında bir geçiş – bunu yeni bir düzeye taşıyın. Çoğu çalışan uygulama gibi, rotanızı ve hızınızı izlemenizi sağlar. İşin ilginç tarafı, siz koşarken, “görevler” kulaklığınızdan yönlendirilir ve size bir zombiden kaçınmak için koşmanız veya sanal bir sığınak inşa etmek için malzeme toplamanız talimatını verir.

Rouvy uygulaması, dünyanın dört bir yanındaki farklı şehir sokaklarında sanal bir sürüş için normal bisikletinizi sabit bir bisiklete dönüştüren akıllı bir eğiticiye bağlanır. Yokuş ve tepelerle karşılaştığınızda bisikletinizin direncini bile ayarlayabilir. Boulder, Colorado’da bisiklet eğitmeni olan Pam Moore, bir keresinde Portland, Oregon’da bir arkadaşıyla Beverly Hills’te evden çıkmadan bisikletle geçtiğini söyledi.

Bayan Moore, “Benden önde olmasına rağmen, yine de birlikte ata binebildik,” dedi.

Buna göre ayarlayın.


Beynimiz de bizim için hazırlanmış gibi görünen şeyleri sever. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, özelleştirilmiş bir antrenman planı aldıklarını düşünen sporcular, genel bir antrenman planı uyguladıklarını düşünenlerden daha iyi performans gösterdi.

Kişisel eğitmenler, bu algıdan yararlanmanın doğal bir yoludur. Veya, eğitmenlerin kondisyon istatistiklerinizi (kaldırabileceğiniz en ağır yük gibi) izleyeceği ve yalnızca size özel bir kuvvet antrenmanı programı oluşturacağı Stronger by the Day gibi bir uygulama kullanabilirsiniz.


Bayan Moore, “Buna takıntılıyım,” dedi. “Sadece ortaya çıkıp söyleneni yaparak çok daha güçlü oldum.”

Michigan Eyalet Üniversitesi’nde bir egzersiz psikoloğu olan Panteleimon Ekkekakis’e göre, daha sonra deneyimlerimizi nasıl hissettiğimize göre hatırlama eğilimindeyiz. Bu nedenle, “egzersizlerin sırasını tersine çevirmeyi – iyi bir ısınmadan sonra başlangıçta en zor kısmı yapmak ve yoğunluğu kademeli olarak azaltmak – böylece seanstan mümkün olan en iyi hafıza ile ayrılmanızı” öneriyor. sadece antrenmandan hemen sonra eğlenceyi artırır, aynı zamanda antrenmanın algısını bir hafta sonrasına kadar geliştirir.

(Pavlovcu) bir köpek gibi çalışın.


Alışkanlıklar beyne sıkıca yerleştirilebilir. Atlanta’da kişisel antrenör olan Ben Reale, zindeliğinizi zaten her gün yaptığınız bir “çapa alışkanlığına” bağlayın, dedi. Örneğin, çocuklarınızı sabah 8’de okula bırakırsanız, sabah 8:15’te ağırlık salonunda olmanız gerekir.

Reale, “Pavlov’un tepkisi gibi, bu alışkanlıkları birkaç hafta boyunca tutarlı bir şekilde biriktirirsek, belirleyici faktör olan iradeyi denklemden çıkarırız” dedi.

Egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız, biraz daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Antrenmanınızı sevdiğiniz bir aktivite ile birleştirmeyi deneyin. B. “The Bachelor” un son sezonuyla. Pensilvanya Üniversitesi Wharton Okulu’nda davranış bilimcisi olan Katy Milkman, bu “baştan çıkarma odağı”nın, yalnızca egzersiz yaparken istenen aktiviteyi gerçekleştirdiğinizde güçlendiğini söyledi.


“Yani, spor salonunda kendinize sadece temel TV’nizle ısmarlayın ya da vampir romanlarınızı dinleyin,” dedi Dr. sütçü

Duygusal bir taahhütte bulunun.


Bir egzersiz alışkanlığı oluşturmanın en etkili psikolojik hilesi aynı zamanda en basiti olabilir: Bir şeye kaydolun – ister üç ayda bir 5K, ister bir yılda bir tenis turnuvası veya gelecek baharda bir baba-kız dansı olsun .

Bryant, “Bir şey için antrenman yaptığımızda, her antrenmanın bir amacı vardır” dedi. Yol boyunca daha küçük hedefler belirleyin ve bunların zorlayıcı ama ulaşılabilir olduğundan emin olun.

Her şeyden önce, sizin için neyin en iyi olduğunu bulun ve bunun neyi değiştirebileceğini düşünün. Onunla duygusal bir bağımız olduğunda hareket daha sürdürülebilir.

“Bu nedenle, bazı insanlar iyi bir amaç için maraton koşar veya her bir mili belirli bir kişiye adar” dedi Dr. Hibe etmek.

Connie Chang, Silikon Vadisi’nde yaşayan bir serbest bilim ve ebeveynlik yazarıdır.
 
Üst