Costco ve Trader Joe’s’ta satılan donmuş çilekler, hepatit A riski nedeniyle geri çağrıldı

Sakaryali

Active member
Gıda ve İlaç İdaresi, Costco, Aldi, Trader Joe’s ve diğer perakendecilerde satılan dondurulmuş organik çileklerin, ürünlerin Washington eyaletinde beş hepatit A vakasıyla bağlantılı olmasının ardından geri çağrıldığını söyledi.

Devlet ve yerel makamlarla birlikte çalışan yönetim ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, hastaneye kaldırılan iki kişinin de aralarında bulunduğu vakaları araştırıyor.

FDA yaptığı açıklamada, “Tüketiciler, restoranlar ve perakendeciler, geri çağrılan donmuş çilekleri satmamalı, servis etmemeli veya yememelidir” dedi. “Bu geri çağrılan ürünler iade edilmeli veya atılmalıdır.”

FDA, müfettişlerin hastalanan ve ne yedikleri hakkında bilgi veren beş kişinin çilek tükettiklerini bildirdiklerini söyledi.


Hepatit A suşu, yine Meksika, Baja California’dan ithal edilen taze organik çileklerle bağlantılı olan ve 2022’de bir hepatit A enfeksiyonu salgınına neden olan bir suşla genetik olarak aynıdır.

Son vakalardaki iki satıcı, California Splendor ve Scenic Fruit, donmuş çilekleri Kirkland Signature, Made With, PCC Community Markets, Simply Nature, Trader Joe’s ve Vital Choice, FDA dahil olmak üzere birden fazla marka adı altında bir dizi perakendeciye sattı. dedi.

Scenic Fruit yaptığı açıklamada, “Bu üründe hepatit A tespit edilmemiş olsa da, tüketiciler tedbirsiz olarak ürünü tüketmeyi bırakmalı ve para iadesi için yerel mağazalarına iade etmelidir.” Dedi.

Scenic Fruit, FDA ve şirket tarafından yapılan bir soruşturma nedeniyle ürünün üretimini ve dağıtımını durdurduğunu söyledi.

Ürünleri Hawaii, Los Angeles’taki Costco mağazalarında ve San Diego’daki iki iş merkezinde satılan California Splendor, yaptığı açıklamada, ürünlerinde hepatit A’ya rastlanmadığını söyledi.


Costco, satılan ürünlerde hepatit A’ya rastlanmadığını ancak tüketicilerin tam para iadesi için iade etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Aldi, geri çağrılan ürünlerle bağlantılı hiçbir hastalığın bildirilmediğini söyledi.

Trader Joe’s, donmuş çileklerin yanı sıra donmuş muz, ananas ve mango içeren organik tropikal meyve karışımını geri çağırdı, ancak bağımsız bir ürün olarak organik çileklerini geri çağırdı.

Trader Joe’s yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar hiçbir hastalık bildirilmedi ve potansiyel olarak etkilenen tüm ürünler satıştan çekildi ve imha edildi.” Dedi. “Organik tropikal meyve karışımı aldıysanız lütfen yemeyin. Ürünü atmanızı veya tam para iadesi için Trader Joe’s’a iade etmenizi rica ediyoruz.

Hepatit A karaciğere saldırır. Enfeksiyon tipik olarak kontamine yiyecek veya su alındıktan sonra 15 ila 50 gün içinde ortaya çıkar ve semptomlar yorgunluk, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, sarılık, koyu renkli idrar ve açık renkli dışkıları içerebilir.

“Tüketiciler, geri çağrılan organik dondurulmuş çilekleri satın aldıysa ve bu meyveleri son iki hafta içinde yediyse ve hepatit A’ya karşı aşılanmadıysa, temas sonrası profilaksinin (PEP) gerekli olup olmadığını belirlemek için derhal sağlık uzmanlarına danışmalıdırlar. FDA dedi.
 
Üst