Doğruluğu artırmak için bir şakayı tekrarlarken bir yay kullandım. Neden herkes üzgün?

Sakaryali

Active member
Oğlum bir komedyen. Komedyen arkadaşları gösteri yapmak için kasabama geldiğinde onları davet ederim. Geçenlerde siyahi bir arkadaşıyla kalıyordum – ben beyazım – ve ünlü bir siyahi komedyen hakkında konuşuyorduk. Çizgi romanın beni etkileyen şakalarından birini başka kelimelerle ifade ettim: Bir televizyon sansürü çizgi romanın N kelimesini kullanmasına izin verdi, ancak gey bir hakaret kullanmayı reddetti. Komedyen nedenini sorduğunda, sansürcü “Çünkü sen gey değilsin” diye yanıtladı, komedyen “Ben de n kelimeli değilim” diye cevap verdi. Doğruluk adına tam n kelimesini kullandım. , çizgi romanda olduğu gibi. Daha sonra misafir oğluma, kullandığım dilin kendisini güvensiz hissettirdiğini ve benim ırkçı olduğumu söyledi. Oğlum bana kızgın. Ama onun ve arkadaşının ırkçılık karşıtı bir şakadan alıntı yapmakla ırkçı olmak arasındaki farkı anlayamamasına şaşırdım. Özür dilemem mi gerekiyor?

HOSTES

Bir iltifatla başlayayım: Seyahat eden komedyenleri ağırlama konusunda cömertsiniz. Bunu söyledikten sonra, buradaki pozisyonlarınızı destekleyemem. Bu karalamayı duyarsızca kullandınız ve bunu kullandığınızda nasıl hissetmeleri gerektiğini misafirinizden daha iyi bildiğinizi iddia etmeniz küstahlık. Yine de, önemli konuları dile getirdiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.

Sizin veya bir beyazın bu kelimeyi tırnak içinde bile kullanmasına gerek yok. (Evet, bazı siyahların yaptığını biliyorum.) Bu, eğer ilgileniyorsanız araştırabileceğiniz, karmaşık bir geçmişe sahip ırkçı bir lakap. Aksi takdirde, “N-kelime” demek tamamen doğrudur; Ne demek istediğini tam olarak biliyordum. Ve sıradan bir örtmecenin yapacağı yerde tartışmalı bir terim kullanmanız gerektiğini iddia ederseniz, savunmacı ve sağır biri olarak karşınıza çıkar.


(Benim için) daha da rahatsız edici olan, siyahi misafirinizin kendini güvensiz hissettiğini söylerken yanıldığı sonucuna varmanız. Hepimiz gibi onun da duygularına hakkı var. Ve nasıl hissetmesi gerektiğini dikte ettiğinizde, bu tamamen saygısızlıktır. Özür dilemek. İstemeden de olsa birini incittin. (Ve şaka olsun, tekrarladığınız şeyler berbat! Eşcinsellere yönelik hakaretler kullanmak için yardımcı bir gerekçe olarak ırkçı bir hakareti reddetmek ırkçılık karşıtı değildir. Herkese saygı duyabiliriz.)

Güven bittiğinde nasıl ilerlenir


Kız arkadaşım ve ben beş yıldır birlikteyiz. Benim için önemli olan tek eşli yaşama konusunda anlaştık. Beni ikinci kez aldattığını öğrendim. Bunun bir daha olmayacağına ağlayarak yemin ediyor. Onu seviyorum ama artık ona güvenmiyorum. Ve ben bu durumda olmaktan utanıyorum. Tavsiye?

GEORGE

Hiçbir şeyden utanmana gerek yok! Başkalarının davranışlarını kontrol etmiyoruz – sadece onlara nasıl tepki verdiğimizi kontrol ediyoruz. Sizin yerinizdeki birçok insan kayıplarını keser ve ilişkiyi bitirir.

Ancak çift terapisinde kız arkadaşınızın sadakatsizliğini keşfetmeniz (her ikiniz için de) yararlı olabilir. Deneyimlerime göre, aldatan insanlar partnerleri hakkında ne hissettiklerinden çok kendi meselelerine göre hareket ederler. Onların psikolojisini daha iyi anlarsanız, ister birlikte kalmayı, ister ayrılmayı seçin, acı ve utancın ötesine geçebilirsiniz.

Mi Causa Es Su Causa?


Eskiden yaşadığım Abu Dabi’de tanıştığım Sri Lankalı bir kadına yardım etmek için bir yardım kampanyası başlattım. Son derece fakir ve acil tıbbi bakıma ihtiyacı var. Facebook’ta ve ayrıca 18 arkadaşımla bir grup sohbetinde yayınladım – bunların yarısı yakın arkadaş. Sadece üç kişi bağış yaptı. Kırgınım ve kızgınım! Bu insanlar gerçekten benim arkadaşım mı yoksa iyi insanlar mı merak ediyorum. Düşünceler?


S

Çağrınızın insani bir dürtüden geldiğine hiç şüphem yok. Yine de, ego tatmininde bir egzersiz haline gelmiş gibi görünüyor: Arkadaşlarım, amacıma bağışta bulunacak kadar beni takdir ediyor mu? Bu bir hayır kurumu talebi, popülerlik yarışması değil.

Tanıdığım çoğu insan kişisel olarak kalplerine yakın olan hayır işleri yapmayı seçiyor. Örneğin, bağışlarımın çoğu intiharı önlemeye gidiyor. Yıllık bir bütçe belirliyorum ve eğer gücüm yeterse daha fazlasını verebilirim. Bu yüzden, eskiden yaşadığın bir ülkedeki bir kadınla ilgili bir grup metin zincirindeki üzücü bir hikaye benim önceliğim olmazdı. Bu, kadının yardımı hak etmediği anlamına gelmez ve arkadaşlarınızın bağış yapmazlarsa haksız oldukları anlamına gelmez.

İyi perdeler iyi komşular yapar


Kocam yeni komşumuzla sohbet ederken, komşu beni geceleri tuvalet penceremden soyunurken görebildiğini söyledi. Evlerimiz üç çeyrek dönümlük arsalarda, yani o kadar yakın değiliz. Kocamın dili tutulmuştu ve ben güneş gözlüklerini takmayı içermeyen gece ritüelime devam ediyorum. Komşumuz bir şey söylemekte haksız mıydı? Bakması gerekmiyor mu?

KOMŞU

Komşunuz, mahremiyetinizin korunmasından sorumlu değildir. Ve alan önemli görünmüyor: seni soyunurken görebilir. Yorumunu, bilmek isteyebileceğinizi düşündüğü bir şeyi size söylemek için komşuluk hareketi olarak yorumluyorum.

Umursamıyorsan, bu senin seçimin. Ancak, komşunuzun akşamları belirli odaları kullanmaması veya pencerelerinden dışarı bakmaması gerektiğini düşündüğünüz için panjurları indirmezseniz, buna katılmıyorum. Bu noktada bakmıyor; göz kırpıyorsun


Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber’a, Facebook’ta Philip Galanes’e bir soru gönderin veya @SocialQPhilip Twitter’dan.
 
Üst