Genel cerrah, sosyal medyanın çocuklara ve gençlere zarar verebileceği konusunda uyardı

Sakaryali

Active member
Ülkenin en üst düzey sağlık yetkilisi Salı günü, sosyal medyanın gençler üzerindeki riskleri hakkında olağanüstü bir uyarı yayınlayarak, sosyal medyanın “çocukların ve gençlerin ruh sağlığına ve esenliğine verdiği zararın” tam olarak anlaşılmasını istedi.

19 sayfalık bir raporda, ABD’li cerrah General Dr. Vivek Murthy, sosyal medyanın ergen ruh sağlığı üzerindeki etkisinin tam olarak anlaşılamadığını ve sosyal medyanın bazı kullanıcılar için faydalı olabileceğini belirtiyor. Yine de, “Sosyal medyanın çocukların ve gençlerin ruh sağlığı ve esenliği için de önemli bir risk oluşturabileceğine dair çok sayıda kanıt var” diye yazdı.

Raporda, ailelerin çocukların sosyal medya kullanımını desteklemelerine yardımcı olacak pratik öneriler yer aldı. Sosyal bağlar kurmak ve sohbeti teşvik etmek için ailelerin yemek zamanlarını ve yüz yüze toplantıları cihazsız tutması önerildi. İçerik sınırlamaları ve kişisel bilgilerin gizliliği dahil olmak üzere sosyal medya kullanımına ilişkin beklentileri belirlemek için bir “Aile Medya Planı” oluşturulması önerilmiştir.

doktor Murthy ayrıca teknoloji şirketlerini asgari yaş sınırlarını uygulamaya ve çocuklar için yüksek güvenlik ve mahremiyet standartlarına sahip varsayılan ayarlar oluşturmaya çağırdı. Ve hükümeti teknoloji platformları için yaşa uygun sağlık ve güvenlik standartları oluşturmaya çağırdı.

Ergenler “sadece daha küçük yetişkinler değildir” dedi Dr. Pazartesi günü bir röportajda Murthy. “Farklı bir gelişim aşamasındalar ve beyin gelişiminde kritik bir aşamadalar.”

Ülke çapındaki tartışmalarda sosyal medyayla ilgili uzun süredir kaynayan endişeleri etkili bir şekilde ifade eden rapor, birçoğu sosyal medyanın çok az olduğu veya hiç olmadığı bir dönemde ortaya çıkan eyalet ve federal yasama meclislerinin nasıl devam edecekleri konusunda mücadele ettiği bir zamanda geldi. kullanım sınırlarını belirler.

Montana valisi kısa süre önce TikTok’un eyalette faaliyet göstermesini yasaklayan bir yasa tasarısı imzaladı. Bu, Çinli uygulamanın dava açmasına neden oldu ve genç TikTok kullanıcıları, “suratına tekme” dedikleri şeyden şikayet ettiler. Mart ayında Utah, sosyal medya hizmetlerinin 18 yaşın altındaki kullanıcıların bir ebeveynin veya velinin açık izni olmadan hesap oluşturmasına izin vermesini yasaklayan ilk eyalet oldu. Bu yasa, gençlerin Instagram ve Facebook gibi uygulamalara erişimini büyük ölçüde sınırlayabilir.

Pew Research anket sonuçları, gençlerin yüzde 95’e kadarının en az bir sosyal medya platformu kullandıklarını söylerken, üçte birinden fazlasının sosyal medyayı “neredeyse sürekli” kullandıklarını söylediğini ortaya çıkardı. Sosyal medyanın kullanımı arttıkça, ergenlerde kişisel bildirimler ve klinik anksiyete ve depresyon teşhislerinin yanı sıra kendine zarar verme ve intihar düşünceleri için acil ziyaretler de artıyor.

Rapor, bu iki eğilimin ilişkili olup olmadığını anlamak için daha fazla araştırmayı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Gençliği ve sosyal medyayı çevreleyen ve sayıları giderek artan eylem çağrılarına katılıyor. Bu ayın başlarında, Amerikan Psikoloji Derneği, ebeveynlere gençlerin kullanımını yakından izlemelerini ve teknoloji şirketlerine sonsuz kaydırma ve benzeri düğme gibi özellikleri yeniden gözden geçirmelerini öneren ilk sosyal medya yönergelerini yayınladı.

Son yıllarda, sosyal medya kullanımı ile ergenler arasında artan maruz kalma oranları arasındaki olası bağlantı üzerine kapsamlı araştırmalar ortaya çıkmıştır. Ancak, sonuçlar yalnızca nüansları ve karmaşıklıkları açısından tutarlıydı.

Geçen yıl yayınlanan ve 2019’dan 2021’e kadar sosyal medya kullanımı ve ruh sağlığı üzerine yapılan araştırmaları inceleyen bir analiz, “çoğu incelemenin sosyal medya kullanımı ile ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi ‘zayıf’ veya ‘tutarsız’ bulduğunu, birkaçının da aynı şeyi yargıladığını ortaya koydu. .’ ‘Önemli’ ve ‘zararlı’ olarak çağrışımlar.”

Sade bir dille, veriler, sosyal medyanın gençlerin refahı üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabileceğini ve sosyal medyanın yoğun kullanımının – ve genel olarak ekran başında kalmanın – uyumak ve egzersiz yapmak gibi dikkate alınan etkinlikleri dışladığını gösteriyor. beyin gelişimi için hayati önem taşır.

Olumlu bir not olarak, sosyal medya birçok gence bağlantı kurmaları, topluluk bulmaları ve kendilerini ifade etmeleri için bir forum sağlayarak yardımcı olabilir.

Aynı zamanda, genel cerrahın yaptığı açıklamada, sosyal medya platformlarının kendine zarar vermeyi, yeme bozukluklarını ve diğer kendine zarar verici davranışları “normalleştirebilecek” içerik de dahil olmak üzere “aşırı, uygunsuz ve zararlı içerik” ile dolup taştığı belirtildi. Siber zorbalık yaygındır.

Buna ek olarak, özellikle gençler için sosyal medya alanları aşırı yüklenebilir, rapor şöyle devam ediyor: “Kimliklerin ve benlik saygısının şekillendiği erken ergenlik döneminde, beyin gelişimi sosyal baskılara, akran görüşlerine ve akranlarla karşılaştırmaya karşı özellikle savunmasızdır. ”

Görüş, teknoloji şirketlerinin kullanıcıları çevrimiçi tutmakta çıkarları olduğunu ve insanları bağımlılık yapıcı davranışlarda bulunmaya teşvik eden taktikler kullandığını kaydetti. “Sosyal medya platformları genellikle kullanıcı katılımını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanır ve potansiyel olarak aşırı kullanıma ve yıkıcı davranışlara yol açar.”

Tavsiyede, “Çocuklarımız, on yıllık bir deneyin farkında olmadan katılımcıları oldular” diyor.

Araştırmalar, bazı gençlerin zararlara ve farklı içerik türlerine karşı diğerlerinden daha savunmasız olduğunu giderek daha fazla gösteriyor.

Açıklamada Dr. Murthy, birkaç araştırma alanında netlik için “acil bir ihtiyaç” belirledi. Bunlara zarar veren sosyal medya içeriği türleri; ödül ve bağımlılığı içerenler gibi belirli nörolojik yolların etkilenip etkilenmediği; ve çocukların ve gençlerin ruh sağlığını ve esenliğini korumak için hangi stratejilerin kullanılabileceği.

Rapor, sağlıklı sosyal medya kullanımının nasıl olabileceği konusunda rehberlik sağlamadığı gibi, sosyal medya kullanımını tüm gençler için kınamadı. Bunun yerine şu sonuca vardı: “Sosyal medyanın çocuklar ve gençler için yeterince güvenli olup olmadığını belirlemek için henüz yeterli kanıtımız yok.”

Pazartesi günü yapılan bir röportajda Dr. Murthy, netlik eksikliğinin bireyler ve aileler üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu kabul ediyor.

Dr. Murthy. “Bu nedenle, ürün güvenliği sorunlarımızın olduğu diğer alanlarda yaptığımız şeyi, yani ebeveynlerin güvenebileceği ve fiilen uygulanan güvenlik standartlarını oluşturmamız gerekiyor.”
 
Üst