İkinci soğuk savaş devam ediyor: ABD’den sınır dışı edilen iki Çinli diplomat – Uzak Batı – Blog

CamdakiTeze

Active member
İkili, bir ABD askeri üssünde casusluk yapmakla suçlandı. Bu, iki süper gücü ve aynı zamanda müttefiklerini de ilgilendiren “ticari olmayan” bir gerilimin art arda tırmanışıdır. Vergileri biraz azaltan ancak istikrarsız olma riski taşıyan bir ticaret ateşkesinin arka planına karşı takip edilecek diğer hikaye. Hatırlanması gereken diğer son bölümler arasında:
1) Kanada’da gözaltına alınan Huawei finans direktörünün ev hapsi bir yılını doldururken, yerel yargı Washington’un verdiği iade kararını inceliyor. Ancak Kanada’daki hanımefendi iki lüks konutta kalabilir ve elektronik bileklikle 100 millik gezilere çıkabilirse, Çin’in misilleme olarak tutukladığı Kanadalı diplomatların durumu daha kötü: hücre hapsi, güvenlik hapishanesi.
2) Teknolojik soğuk savaş, Almanya’yı ikiye bölmek için müttefikleri içeriyor. Merkel, 5G telekom için Çin teknolojisine (yine Huawei) evet dedi, ancak şimdi Parlamento’daki bir oylama tam tersini dayatıyor. Kendi partisi, Çin casusluğunun sızmasından endişe duyarak isyan ediyor.
3) Amerika Birleşik Devletleri’nde, Trump’ı gümrük tarifelerinden taviz vererek ulusal çıkarları satmış olmakla suçlayan, şimdi Pekin’e karşı savaşan Demokratlar.
Soğuk Savaş II kapağı


Yazılı Amerika ve Çin, Çin ekonomisi, Çin siyaseti, Donald Trump, Avrupa, ABD dış politikası, tahminler ve senaryolar, strateji ve silahlanma, teknoloji | Yorum yok “
 
Üst