Ozempic’in bir yan etkisi mi? Daha az iç, bazıları diyor

Sakaryali

Active member
Bununla birlikte, semaglutidin alkol kullanım bozukluğu olan kişilerin ne kadar içtiklerini etkileyip etkilemediğini araştıran UNC Tıp Fakültesi’nde psikiyatri profesörü olan Christian Hendershot, hayvan çalışmalarından elde edilen sonuçların genellikle doğrudan insanlara tahminde bulunmadığını söyledi. Ancak sabırlı anekdotlar hayvan verileriyle örtüştüğünde, “bu, bir şeylerin peşinde olduğunuzun bir işaretidir” dedi.

Ozempic gibi alkol ve uyuşturucular üzerine bazı insan çalışmaları devam etmektedir. Danimarka’daki araştırmacılar (bazıları daha önce Ozempic’i yapan şirket olan Novo Nordisk’ten araştırma fonu almıştır) yakın zamanda alkol tüketen hastalarda başka bir GLP-1 reseptörü agonistini test eden bir klinik araştırmanın sonuçlarını yayınladılar. Çalışma yaklaşık 130 kişiyi içeriyordu ve ilacı bilişsel davranışçı terapi ile birlikte alanların, plasebo ve terapi alanlardan daha az içip içmediğine baktı.

Her iki grup da alkol tüketiminde azalma gösterdi, ancak GLP-1 bileşiği ve tedavisi ile tedavi edilen obezite teşhisi konan hastalar, yalnızca plasebo ve tedavi alanlara kıyasla içtikleri miktarı büyük ölçüde azalttı.

Araştırmacılar, alkol resimlerine baktıklarında ne olacağını görmek için bazı katılımcıların beyin taramalarına da baktılar; Kopenhag Üniversitesi’nde psikiyatri profesörü ve ortak yazar Anders Fink-Jensen, GLP-1 bileşiğini alanlarda, “beynin bağımlılıkla ilişkili bölgeleri çok daha az aydınlandı” dedi. çalışmak. Ozempic gibi ilaçların alkol kullanımını nasıl etkilediğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var, ancak bilim adamları şu ana kadarki sonuçlardan cesaret aldıklarını söylüyor.

“Madde kullanım bozuklukları için yeni tedavilere gerçekten acil bir ihtiyaç var” dedi Dr. Hendershot.

Daha kesin bilimsel rehberlik bulunana kadar, Ozempic alan kişiler, ilacın onları etkilediği bazen beklenmedik şekillerde gezinmek zorunda kalacaklardır. Ozempic’e başlamadan önce orta derecede içki içen bazı kişiler bile alkolden kaçınır. Oklahoma, Clayton’dan 73 yaşındaki J. Paul Grayson, buzdolabının arkasında altılı bira paketi bulundururdu. Ancak Ozempic’e katıldıktan üç ay sonra, dışarıda yemek yemesi dışında alkol almayı bıraktı. Eskiden akşam yemeğiyle birlikte iki bira içerdi – biri ilk oturduğunda, diğeri yemeğin yarısına yakınken – ama şimdi ilkini zar zor bitirebildiğini söyledi.

İlacı almaya başladıktan sonra yeme alışkanlıklarının değişmesini beklemişti – yağlı, şekerli yiyeceklerle daha az ilgilenmeye başladı ve kendini daha küçük öğünler yerken yakaladı – ama alkolden tiksineceğini tahmin etmemişti.

“Bu beni şaşırttı” dedi. “Doktorların hayatın boyunca sana söylediği her şeyi yapma isteği uyandırıyor.”
 
Üst