PDF Nedir ve Ne İşe Yarar ?

Belizard

Active member
PDF adı verilen dosyalar günlük yaşantımızda kullandığımız kitaplar , dökümanlar gibi birçok alanda belgeleme amacıyla kullanılır. Bu yazımızda PDF Nedir ve Ne İşe Yarar konusunu ele alıcaz umarım sizler için yararı olur. Hadi yazımıza geçelim ;

PDF Nedir ?
PDF Nedir ve Ne İşe Yarar ? -
PDF Nedir ?
PDF resmi evraklarda , kitaplarda hatta banka ekstrelerinde bile kullanılan bir belge biçimidir. Bu şekilde dökümanlar PDF dosyası içerisinde rahatlıkla okunabilen ve fiziksel şekilde dökümanı almadan online bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlar. PDF formatına çevirdiğiniz online kitaplar , makaleler ve banka ekstreleri gibi dökümanları yazıcı cihazlar üzerinden fiziksel hale çevirebilirsiniz.

PDF Ne İşe Yarar ?
PDF formatı sizlere hayatı kolaylaştırmaya yarayan bir online döküman çeşididir. Bu dökümanlar sayesinde fiziksel olarak ulaşamayacağınız veyahut bir başkasına ulaştırmak istediğiniz dosyaları PDF yoluyla yollayabilirsiniz. Bu dosyaları genellikle banka ekstrelerinde , online kitaplarda , resimlerin paylaşılmasında önemli rol oynar. Bu dosyaları yazıcı yoluyla fiziksel hale , çıktı hale getirebilirsiniz. Ve telefon , table ve bilgisayar üzerinden PDF dosyalarını düzenleyebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

PDF Dosyası Nasıl Oluşturulur ?
PDF Nedir ve Ne İşe Yarar ? 2
PDF dosyalarını açabilmek için çeşitli programlar vardır fakat en basit yolu dünyada şuan en çok tercih edilen ve kullanılan Acrobat Reader adı verilen PDF oluşturma programıdır. Bu program sayesinde dosyaları açabilir ve kolay arayüzü üzerinden düzenleyebilirsiniz. Ayrıca PDF dosyaları tek bir sayfa halinde olmayabilir. Birden fazla sayfalı dosyalarda ise bu program sayesinde istediğiniz sayfa numarasını girerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dosyaları görüntülemek için de birçok tarayıcı da bulunan PDF Viewer adında uzantılar bulabilirsiniz.
 
Üst