Programınızı yüklemeyi nasıl durdurursunuz

Sakaryali

Active member
Son birkaç hafta içinde basit bir deney yaptım: Normalden 10 ila 15 dakika önce randevulara gidiyorum.

Evet, bu “açık” bir tavsiye, dedi Chris Guillebeau, yaklaşan kitabın yazarı “Zaman: Aciliyet Yanılsaması ve Yaşamak İçin Daha İyi Bir Yol”. “Ama sonuçlar hayat olabilir” dedi.

Ama insanlar hala bu fikre karşı çıkıyor, Guillebeau şunları söyledi: “Endişeleniyorlar ve bana soruyorlar:” Ek zamanla ne yapacağım? “” Ancak araştırmalar genellikle bir görevin ne kadar süreceğini hafife alıyor. “Gerçekte muhtemelen ek zamanınız olmayacak,” dedi Guillebeau. “Sadece geç kalmayacaksın.”

Saatle canlı bir ilişkisi olan tek kişi ben değilim. Pew Araştırma Merkezi tarafından görüşülen kişilerin yüzde 60'ı bazen hayatın tadını çıkarmak için çok meşgul olduklarını belirtti.

Guillebeau, planlama stresinin bir kısmı kontrolümüzün dışında, ancak hepimizin zamanımızdan daha sorumlu olabileceğimiz şeyler var. Ondan ve diğer uzmanlardan ipuçları istedim.

Hepiniz yakalandığınız fikrinden vazgeç.

Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu Psikoloji Doçenti ve “Mükemmellik Tuzağı: Yeterince İyi Hugs Gücü” nin yazarı Thomas Curran, yapılacaklar listeniz asla bitmeyecek. Bu, bu listeyi bitmemiş bırakmak için toleransınızı yaratın dedi.

“Time Wise: Güçlü Alışkanlıklar, Daha Fazla Zaman, Daha Büyük Sevinç” yazarı Amantha Imber, “Zaferlerimizi kutlamak yerine kontrolsüz kutularımıza takıntılı olan günlerimizi bitiriyoruz.” Dedi. Dr. Imber, bir günün sonunda “bugün ilerleme kaydettiğini” önerdi. Araştırmacılar bu uygulamayı önceki başarılarımızı “daha hassas müdahale” olarak düşünmek için çağırıyorlar ve bunun güveni iyileştirebileceğini söylüyorlar.

Dr. Imber ayrıca şunları da önerdi: “Yarın X yapacaksam harika bir gün olacak.” Dr. Imber, Dr. Imber, önceliğinden önceki gece “kendinizle ortadan kaldırma ihtiyacını” açıkladı.

Kendinize sorun: Bu acil mi?

Bazen, Guillebeau, insanlar acilen düşündükleri bir şeye yatırım yaparak ve “yanlış bir son tarih” yaratarak onlara “zamana” neden olabilirler. Bu olursa, bir darbe vurur ve kendinize sor: Bu gerçekten acil mi? Bekleyebilir mi? Başka biri için acil mi, ama benim için değil mi?

Guillebeau, başka bir kişinin acil durumu, siz olmak zorunda olmadığını söyledi. Bir çalışma e -postası çalışması, alıcıların acil sesle haber gönderdiyse, acilen kritik veya önemli olmadıkları soruşturmalara acilen baktıklarını gösterdi.

Mümkünse, “Bu yüksek bir öncelik mi, yoksa ilk üzerinde çalıştığım diğer şeyleri bitirebilir miyim?”

B oyununuzu yanınızda getirip getiremeyeceğinizi düşünün.

Kitap kulübünüz için kurabiye pişirmek zorunda mısınız yoksa dükkandan mı satın aldınız? Bu Zoom toplantısı, Yürüyüşü Kurtaracak Siz Kısa Çağrı olabilir mi?

Guillebeau, her şeyi gereksiz yere ve örneğin yüzde 75 verebileceğiniz bu anlar için uyanık olmanızı önerdi.

Bazı durumlarda şöyle dedi: “B oyununuzu yanınıza getirmek sorun değil.”

İşyerinde danışman ve yaklaşan “Talk Me Nice: Daha İyi Bir İş İçin Yedi Güven Dilleri” kitabının yazarı Minda Harts, bazı insanların bunu yapması daha zor ve riskli olabilir. “Buna birçok insanın renklerle hissettiği” görünmez mükemmellik baskısı “diyorum.

“Tarihsel olarak yarısı kadar iki kat daha fazla çalışmamız gerektiğini söyledik, her zaman oyunumuzu getirdiğimiz beklentisi.” Açıkça söyleyerek kapasitede olduğunuzu fark etmenizi önerir: “Şu anda bunu yapamam.”

“Değerli” zamanı yeniden tanımlayın.

Ben bir kutu denetleyicisiyim ve her andan “üretkenlik” tuşuna basmak için dürtü ile savaşmak zorundayım. Ama kesinti süresini verimsiz görmemeliyim, dedi Dr. Curran: “Hiç boşa gitmiyor.”

Her gün saat 17: 30'da başlayan bir alarm veriyor. Onunla oynamak isteyen yürümeye başlayan çocuğunun bir kaydıdır.

“Bana yaptığım her şeyin muhtemelen bekleyebileceğini hatırlatıyor,” dedi Dr. Curran. Genellikle en mutlu anılarından bazılarının “laik ve yaygın” olaylar olduğunu söyledi. Mümkünse sizin için zaman ayırın.

Bir arkadaşım bana son zamanlarda bana sorduğunda Dr. Curran'ın sözlerini hatırladım: “Bir gün tekrar deneyimleyebilseydin, bu ne olurdu?”

Kızımın 4 yaşında olduğu bir gün olurdu. Bir gün izin vardı, bu yüzden bir atlıkarında sürdüğümüz bir parka gittik, ardından pizza ve dondurma almak için bir gezi izledik. Sonra Unicornland oynamak için eve gittik. İşte yatağa gelirsiniz, tavanı başınızın üzerine koyarsınız, kesin ve sizi bir tek boynuzlu ata çevirirsiniz.

İşte bu. Laik ve sıradan bir Salı idi. Ama geç çalışmam ya da ailemle yemek yemem gerekip gerekmediğini tartıştığımda düşüneceğim: Unicorn topraklarına dönmek için her şeyi yaparım.

Araştırmacılar, bir insan beyninde beş şişe kapağı değerinde beş şişe kapağı olduğunu tahmin ediyorlar.

Şubat ayında yayınlanan bir çalışma, mikroplastiklerin vücudumuzda biriktiğini gösterdi. Araştırmacıların bulduğu gibi 2024'teki insan beyni örnekleri, 2016'dan itibaren beyin örneklerinden neredeyse yüzde 50 daha fazla mikroplastik vardı. Sağlık etkileri nelerdir?