Saunalar Sizin İçin İyi mi? Sağlık yararları hakkında bilmeniz gerekenler

Sakaryali

Active member
Yine de, bu çalışmaların bazılarında yer alan İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nde doçent olan Setor Kunutsor, sonuçların saunaların kardiyovasküler işlevi iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösterdiğini söyledi. Dr. Kunutsor.

Aşırı sıcağa maruz kaldığımızda, kalbimiz egzersiz yaparken olduğundan daha hızlı pompalar ve bizi serinletmek için vücudumuzda daha fazla kan dolaştırır, dedi Dr. Isı tedavisinin potansiyel kardiyovasküler etkilerini de inceleyen Montreal Kalp Enstitüsü’nden bir araştırmacı olan Daniel Gagnon. Bu, düzenli sauna kullanımının neden daha düşük kardiyovasküler hastalık oranlarıyla ilişkili olduğunu açıklayabilir, dedi, ancak bilim adamlarının saunaların kendilerini koruyabileceğini kesin olarak kanıtlamadıklarını söyledi.

“Şimdiye kadar, ‘Evet, elbette, bir fark yaratıyor’ gibi bir bağlantıdan gerçekten yoksunduk” dedi. Ancak kalbin ısıya tepkisi, hafif bir hareketi taklit edebilir, dedi, belki de sabit bir bisiklet üzerinde yumuşak bir sürüş gibi.

“Bir kası ne kadar çok çalıştırırsanız şeklinin o kadar iyi olduğunu ve daha uzun süre dayandığını biliyoruz” dedi Dr. Rita Redberg, California Üniversitesi, San Francisco’da bir kardiyolog.

Anjin veya konjestif kalp yetmezliği gibi kalp rahatsızlıkları olan kişilerin saunayı kullanmadan önce bir doktorla konuşması gerektiğini söyleyen Dr. Northwestern Medicine’de bütünleştirici tıp direktörü Melinda Ring. Hamileler de doktorlarına danışmalıdır. Ve zaten susuz kalma riski altındaysanız – örneğin sarhoşsanız – saunadan da kaçınmalısınız, diye tavsiye etti.

buhar ve aynalar


Bazı spa şirketleri, sauna “detoks” yanılsamasını yayıyorlar – sıcakta veya buharda oturmanın vücudunuzdan kimyasalları sızdırabileceği fikri. Dr. Yüzük. “Gerçekten bu şekilde çalışmıyor.” Sauna tedavisinin vücudun genel toksin yükünü azaltabileceği açık değil, dedi.
 
Üst