Sessiz tedavi ilişkilerinizi sessizce mahvediyor

Sakaryali

Active member
Geçen hafta bir gece kocam Tom ve ben bir tartışmaya giriyoruz. Ertesi sabah hala kızgındım. Bu yüzden ona sessiz bir tedavi verdim.

Deneyimsiz, sessiz tedavi için, bir kişinin kasıtlı olarak onlarla iletişim kurmayı reddettiği veya bazı durumlarda onları tanıdığı zamandır. 30 yılı aşkın bir süredir sessiz tedavinin etkilerini araştıran Purdue Üniversitesi'ndeki Emeritus Psikolojik Bilimler Profesörü Kipling Williams, olası tüm ilişkilerde kullanılan yaygın bir manevra.

Tom için kullandığım taktikler, Sydney Üniversitesi'nden araştırmacıları “yüksek sessizlik” olarak tanımlayan taktikler. Bu durumda, bir kişi açık bir şekilde, tiyatro gibi göz ardı edildikleri hedefini göstermeye çalışır, diğer kişi meydana geldiğinde alandan ayrılır.

Olduğumu söylemekten utanıyorum. Tek kelime etmeden işe gittiğimde Tom'a baktım ve sonra dramatik bir şekilde kapıyı çarptım.

Newyork Presbiteryen/Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi'nin psikoloğu Erin Engle, sessiz tedavi cazip olduğunu çünkü diğer kişiyi sarmak geçici olarak iyi hissedebiliyor. Ancak ilişkisinde uzun vadeli sonuçlar olabileceğini de sözlerine ekledi.

Sessiz tedavi görürseniz veya başka birine verme dürtüsünü hissediyorsanız uzmanlara ne yapmaları gerektiğini sordum.

Birini dondurmaya çalıştıysanız …

New York Presbyterian Hastanesi'nde psikiyatri klinik yardımcısı Dr. Gail Saltz, bazı insanlar sessiz tedavinin çatışmalarla başa çıkmanın daha hafif bir yolu olduğunu düşünüyor.

Ama bu değil, açıkladı. “Sessiz muamele bir cezadır,” dedi, “bunu kendileri için tanıyor olsun ya da almasalar da.”

Dondurulmuş kişi için “korku, korku ve terk etme duyguları yaratır” dedi Dr. Saltz ve sık sık “kendine hakim, benlik ve ben -critism'in bir basamakına” neden olur.

Ve acıyor, Dr. Williams. Araştırmaları, dışlanma ve cehaletin beyindeki aynı ağrı bölgelerini fiziksel ağrı ile aktive ettiğini gösterdi. “Yani sadece mecazi olarak ağrılı değil, beyin tarafından ağrı olarak belirleniyor” dedi.

Eğer bunalmış hissediyorsanız, bunun yerine bir mola isteyin, Dr. Williams'a tavsiyede bulundu. “Şu anda seninle konuşamam, çok kızgınım. Yürüyüşe gideceğim ve bir saat içinde döneceğim.”

Ostrasizm okuyan Newark Ohio State Üniversitesi'nde psikoloji doçenti James Wirth, geri döndüğünüzde ve konuşmaya hazır olduğunuzda net bir zaman verin. Belirsizliğin, sessiz tedaviyi “gerçekten ölümcül” yapan şeyin bir parçası olduğunu söyledi.

Ve unutmayın: Sessiz tedavinin kullanımı sırasında Dr. Williams, aynı zamanda aktığı konusunda bir güç ve kontrol hissi verir. “Olağandışı ve normlarla çelişen bu davranış” için çalışmaya ihtiyacı var, “bu yüzden birçok bilişsel çaba ve çok fazla duygusal çaba gerektiriyor.”

Makbuzun sonunda iseniz …

Dr. Wirth, sessizliği kırmanın en etkili yolu hakkında çok fazla literatür olmadığını söyledi. Araştırmaya dayanan tek gerçek teklif, durdurulmaları gerektiğidir.

Buna hazırsanız, sessizliği uzatmak yerine kişiye bir not yazar veya itiraz eder.

Bağlantıyı geri yüklemek için empatinizi çağırmaya çalışın, dedi Saltz. Sınıflandırmasına rağmen zor olabilir. “Sence: 'Neden benimle konuşamıyorsun?' Gibi: “Bu korkunç, onun için ter yok” dedi.

Ama bu mutlaka doğru değil, ekledi. Kişinin ihtiyaç durumunda çalışabileceğini söyledi. “Aslında onun için kolay değil,” dedi. “Senin için zor.”

Dr. Saltz, aşağıdaki senaryoyu kullanarak açıklık ve merakla kişiye yaklaşmayı önerdi: “Bana sessiz bir tedavi verirseniz ilerleyemeyeceğimizi hissediyorum. Size ne olduğunu anlamak istiyorum. Kızgın hissetmeni istemiyorum. Aramızda daha iyi bir şey yapmak istiyorum. Ve bunu yapmak için size ne olduğu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.”

Ve birçoğumuz sessiz tedaviyi her seferinde kullanmaktan suçlu olsa da, örneğin, örneğin, bir ortak kronik olarak ve genellikle tüm çatışmaları bu şekilde ele alırsa, bunu duygusal bir istismar olarak nitelendirmek adil olur.

Dr. Saltz, partnerinizle çatışmaları çözmenin başka yollarını öğrenmesini isteyin.

Bu işe yaramazsa, Dr. Engle, ikiniz de terapiye gitmenizi önerebilirsiniz, böylece hem anlaşmazlıklarla başa çıkmak için daha etkili olmanız hem de duygusal olarak bunalmışsınız.

Eşiniz terapiyi denemeye hazır değilse, Dr. Saltz, o zaman kendinize gidin: “Etkileşimde oynadığınız rolü elde etmek, size geldiğinde sessiz tedaviyi nasıl yönetebileceğiniz konusunda rehberlik edinmek ve rehberlik edin.”

Tom ile “yüksek sessizlik” sadece birkaç saat sürdü, ama bir dahaki sefere onu kapatmak yerine konuşacağım. İşten eve geldiğimde, rüşvete geri dönmek zorunda kalmasa da, sevdiğim bir fırından bir çanta kurabiye teklif etti.

Bununla birlikte, sloganım “tüm kurabiyeleri kabul”, böylece buz kırıldı.

Burpees'in sizi korkutmasına izin vermeyin.

Burpee, çekirdek stabiliteyi, üst vücudun mukavemetini ve patlayıcı alt vücut kuvvetini geliştirebileceğiniz tam vücut mukavemeti ve kondisyonlama egzersizidir. Ve ekipman gerektirmez.

Makaleyi okuyun: Burpee nasıl yapılır

Ivermectin kanseri tedavi etmek için desteklenir. Bilim ne diyor?

Doktorlar, sosyal medyada kanser ve COVID'yi tedavi etmek için desteklenen çeşitli parazitik hastalıkları tedavi ettiği kanıtlanmış bir ilaç olan ivermektin hakkında daha fazla soru sorduklarını bildirmektedir. Uzmanlar ağırlığında.

Makaleyi okuyun: Evermectin ne yapabilir (ve değil) yapabilir (ve değil)

İyi durumda hafta

İşte kaçırmak istemediğiniz bazı hikayeler:

• Viral “Çerez Mücadelesi” bir çocuğun ortak yeteneklerini test eder. Buradaki nedeni, yürümeye başlayan çocuğunuzun cömertten daha az olması durumunda endişelenmemenizdir.

• “Sosyal biyomunuz” ne kadar sağlıklı? Testimizi al.

• Eski arkadaşlar en kötü gencimizi kendileri serbest bırakabilir. “Beyaz Lotus” dan sahneler uzun vadeli dostlukların dezavantajının altını çiziyor.

• Eğer antrenmandan sonra ağrıyorsanız, hiç sayılmaz mı? Uzmanlar “ağrısız, kârsız” arkasındaki araştırmaları inceliyorlar.
Konuşmayı devam ettirelim. Instagram'ı iyi takip edin veya bize well_newsletter@Haber adresine yazın. Ve sırtınız için en kötü alışkanlıkların son haftasının bültenine bir göz atın.