Yeni çalışma, sıfır kalorili tatlandırıcının kalp problemleriyle bağlantılı olabileceğini gösteriyor

Sakaryali

Active member
Minnesota-Twin Cities Üniversitesi’nde gıda bilimi ve beslenme profesörü olan Joanne Slavin, önceki incelemelerin eritritolün şeker için iyi bir ikame olabileceğini bulduğunu, ancak bu araştırmanın çoğunun hayvanlar üzerinde yapıldığını söyledi. yenisi Araştırma.

“İyi, kötü veya önemsiz olduğunu gösteren çalışmalar olacak” dedi Dr. Nestle. İnsanlar yıllardır yapay tatlandırıcılar tüketiyor, diye ekledi, “belirli bir sorunu saptamak gerçekten zor.”

Ve daha geniş bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde şeker ikamelerinin ve alternatif tatlandırıcıların sağlık üzerindeki etkilerini incelemek özellikle zor, dedi Dr. Slavin.

doktor Slavin, çok miktarda yapay tatlandırıcı tüketen kişilerin zaten kardiyovasküler problemler için risk altında olabileceğini kaydetti. Şeker hastalığı veya obezite gibi durumları varsa şekeri azaltmak için yapay tatlandırıcılar kullanabilirler dedi. Dr. Slavin. “HAYIR. Bu, ‘Hey, buna bakmamız gerekiyor’ diyen başka bir veri noktası.”

Bazı insanlar için eritritol gibi şeker ikameleri, tükettikleri ilave şeker miktarını azaltmaya çalışanlar için önemli bir kaynak olabilir, dedi Dr. Kilo yönetimi ve kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilecek Slavin. Ancak genel şeker alımımızı azaltmanın alternatif yolları var, dedi Dr. pus Eritritolün sağlık riskleri üzerine araştırmalar devam ederken, insanların büyük miktarlarda yapay tatlandırıcılardan kaçınmak isteyebileceğini söyleyen Dr. Freaney, özellikle zaten kalp hastalığı varsa veya kalp krizi veya felç riski altındaysa. Bunun küçük değişikliklerle başlayabileceğini önerdi – örneğin, günde beş yapay olarak tatlandırılmış içecek tüketirseniz, ikisini suyla değiştirmeyi deneyin. Ama ya hep ya hiç olmak zorunda değil, dedi.

“Eritritol alırsanız hemen ölmezsiniz” dedi Dr. Nestle. “Yapmayacaksın.”
 
Üst