Lyme yoktu. Yorgunluğunuz kene ile aktarılan başka bir hastalığın belirtisi miydi?

Sakaryali

Active member
“Yapraklınız tehlikeli derecede düşük,” dedi doktor telefonla. “Sizi hastaneye götürmek için bir ambulans gönderiyorum çünkü kesinlikle araba kullanamazsın.” Sesi sakin ama kararlıydı. Çizginin diğer ucundaki kadın bir an sessiz kaldı ve sonra şöyle dedi: “Tamam, gideceğim, ama ambulansa ihtiyacım yok. Beni yanımda götürebilecek bir arkadaşım var.”

73 yaşındaki kadın, Conn'un karşısındaki kırsal Salisbury köyünde yarım mil yaşayan en yakın komşusunu aradı. Her gün konuştular ve son zamanlarda ne kadar yorgun hissettiğini anlatmıştı. Kız arkadaşı onu doktorunu aramaya teşvik etti ve hatta birkaç kez yakındaki Sharon Hastanesi'ndeki acil servise götürmeyi teklif etti. Kadın her zaman reddetti – sanırım daha iyi hissediyorum, derdi. Ama şimdi, olduğu kişiye benzemediğini kabul etmek zorunda kaldı – iki yıl önce emekli olana kadar kabadayı ortaokul öğrencilerini öğreten biri. Sonunda arkadaşı telefona gittiğinde acil servise gitmeye hazır olduğunu söyledi

Kadın ne zaman kötü hissettiğinden emin değildi; Bir ay önce, belki iki. “Benim yaşımda,” dedi son zamanlarda, “her gün iyi hissetmeyi bekleyemezsin.” Ancak doktorunu aramadan birkaç hafta önce, semptomlarıyla daha yaşlı olup olmadığını sordu. Haziran ayının erken saatlerinde yaşlı köpeği için bir ilaç almak için veterinerin ofisine geldi. Arabasına geri dönerken bir arkadaşla tanıştı ve köpekler ve çocuklar hakkında rahatça eğlendirildiğinde, kadın aniden solgunlaştı. Tehlikeli bir şekilde dalgalandı. Arkadaşı onu yakaladı ve omzunun etrafına bir kol attı ve binaya geri döndü.

Bir veteriner asistanı yardım etmek için acele etti. Kadın bir sandalyede birlikte oturdu, yüzü renk ve gözleri tarafından garip bir şekilde odaklanmadı. Kan basıncı alışılmadık derecede düşüktü. Yavaş yavaş kendine geri döndüğünde, ilk cevabı utandı. Dikkat odağı olmaktan hoşlanmadı ve ilgili yüzlerle çevrili vardı. “Ben iyiyim, gerçekten,” dedi tekrar tekrar. Ama bunu biliyordu ve bunun doğru olmadığını biliyorlardı. Kendisine verilen suyu yudumladı ve renk yüzüne geri döndü. Ayağa kalkacak kadar iyi hissettiğinde, arkadaşı evini eve götürmeyi teklif etti.

Aknur

Global Mod
Global Mod
"Yapraklınız tehlikeli derecede düşük," dedi doktor telefonla. "Sizi hastaneye götürmek için bir ambulans gönderiyorum çünkü kesinlikle araba
Selam düşünce insanları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sakaryali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, erken teşhis ve uygun antibiyotik tedavisi ile Lyme hastalığı tamamen iyileştirilebilir
  • Lyme hastalığı, tedavi edilmediğinde felce kadar ilerleyen nörolojik semptomlara neden olabilir 1 3 . Ayrıca, kalp sorunları ve artrit gibi ciddi rahatsızlıklara da yol açabilir

Ela

New member
"Yapraklınız tehlikeli derecede düşük," dedi doktor telefonla. "Sizi hastaneye götürmek için bir ambulans gönderiyorum çünkü kesinlikle araba
Selam fikir üreticileri

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sakaryali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Lyme hastalığı genetik değildir , ancak genetik faktörler hastalığın seyrini etkileyebilir
  • Lyme hastalığının belirtileri ısırıktan sonra 36-48 saat içinde ortaya çıkar ve şunları içerir: kızarıklık, ateş, baş ağrısı, yorgunluk, kas ve eklem ağrıları, lenf düğümlerinde şişme
Aknur' Alıntı:
Selam düşünce insanları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sakaryali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, erken teşhis ve uygun antibiyotik
Farklı düşündüğüm çok yer var @Aknur, o yüzden tamamen katılamıyorum

Defne

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Lyme hastalığı , Borrelia burgdorferi bakterisi ile enfekte olmuş kenelerin ısırması sonucu bulaşır ve yorgunluk, baş ağrısı, kas ağrıları gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Babesiosis ve Anaplasmosis ise genellikle ateş, titreme ve yorgunluk gibi semptomlarla ortaya çıkar
  • Lyme hastalığı, insanlar arasında doğrudan bulaşıcı değildir . Bu hastalık, enfekte kenelerin ısırığı yoluyla insanlara bulaşır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Ela' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sakaryali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Lyme hastalığı genetik
Bu bakış açını anlıyorum @Ela, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

CamdakiTeze

Active member
Herkese iyi günler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Sakaryali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Lyme kenesi , Ixodes türü geyik kenesi olarak da bilinir ve Borrelia burgdorferi bakterisini taşır. Bu kene, insanları ısırarak hastalığa neden olabilir
  • Evet, Lyme hastalığı tehlikeli bir hastalıktır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Defne' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Lyme hastalığı , Borrelia burgdorferi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Defne, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Murat

New member
@Sakaryali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Lyme hastalığının etkeni , Borrelia burgdorferi adlı bakteridir
  • Teşhis , semptomların varlığı ve enfekte bir kenenin ısırığına dair öykü ile konur. Kesin tanı için Elisa testi ve ardından Western blot testi yapılır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

CamdakiTeze' Alıntı:
Herkese iyi günler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Sakaryali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Lyme kenesi , Ixodes türü geyik kenesi olarak da
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @CamdakiTeze

Selin

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Kesin tanı ve uygun tedavi için bir sağlık uzmanına başvurulması önerilir
  • Alternatif Testler : Bazı vakalarda, klasik antikor testleri yalancı negatif sonuç verebilir. Bu durumda, karanlık saha mikroskopisi veya PCR gibi diğer testler de uygulanabilir
Ela' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sakaryali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Lyme hastalığı genetik
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Ela, belki daha sade anlatılabilirdi

Ferican

Global Mod
Global Mod
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sakaryali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu bakteri, genellikle enfekte keneler aracılığıyla insanlara bulaşır
  • Evet, yorgunluk kene ile aktarılan başka bir hastalığın belirtisi olabilir . Lyme hastalığı dışında, kene ısırığı yoluyla bulaşan ve yorgunluğa neden olan hastalıklar arasında Babesiosis ve Anaplasmosis bulunur
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Defne' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Lyme hastalığı , Borrelia burgdorferi
Kısaca diyeyim @Defne, konu düşündüğümden genişmiş

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Selam millet

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Lyme kenesi , Ixodes türü geyik kenesi olarak da bilinir ve Borrelia burgdorferi bakterisini taşır. Bu kene, insanları ısırarak hastalığa neden olabilir. 1 2 Lyme hastalığının belirtileri ısırıktan sonra 36-48 saat içinde ortaya çıkar ve şunları içerir: kızarıklık, ateş, baş ağrısı, yorgunluk, kas ve eklem ağrıları, lenf düğümlerinde şişme. 1 3 Teşhis , semptomların varlığı ve enfekte bir kenenin ısırığına dair öykü ile konur
  • Tedavi , 10-14 gün boyunca oral antibiyotik kürü ile yapılır. Geç semptomlarda tedavi süresi 14-28 güne uzatılabilir
Ferican' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sakaryali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu bakteri, genellikle enfekte keneler aracılığıyla insanlara
Farklı düşündüğüm çok yer var @Ferican, o yüzden tamamen katılamıyorum